VVT atstovai pažymi, kad troleibusų išvyko daugiau, nei buvo planuota, ir sostinės gyventojus ramina, kad susisiekimas jais yra geresnis. Labiausiai paveiktos kelionės autobusų maršrutais.

Pagal teismo nutartį VVT ir profesinės sąjungos atstovai, atsakingi už streiko organizavimą, turi užtikrinti ne mažiau kaip 50 proc. minimalių paslaugų teikimą miestiečiams. Kilus grėsmei dėl šios nutarties neįvykdymo, profesinė sąjunga įsipareigojo bendrovei nedelsdama reaguoti į susidariusią situaciją ir garantuoti reikiamą skaičių darbuotojų, kad būtų susisiekimas mieste keleiviams būtų užtikrintas. Šiandien VVT aptarnaujamuose maršrutuose autobusų reisų sumažinta perpus.

„Paskutiniai tvarkaraščių atnaujinimai yra padaryti šiandien 6 val. ryte ir jie neturėtų kisti dienos eigoje. Vis dėlto prašome keliones planuoti su laiko atsarga ir prieš išvykstant būtinai tikrinti viešojo transporto tvarkaraščius www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite matyti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse“, – įspėja VVT atstovai.

Eismo stebėjimo sistemos JUDU duomenimis, apie 7.40 val. Vilniuje buvo fiksuojama 13 automobilių grūsčių. Kaip įprasta, didesni transporto srautai stebimi Kareivių, Ozo, Geležinio Vilko, Ukmergės gatvėse, taip pat Savanorių, Laisvės ir Konstitucijos prospektuose.

Kaip LRT RADIJUI šį rytą kalbėjo žurnalistė Edita Vitė, dalis kalbintų keleivių tikino atsižvelgę į rekomendacijas bei į darbą susiruošė anksčiau nei įprastai. Tiesa, kartu jie atkreipė dėmesį, kad nors maršrutai ir retesni, dalis viešojo transporto taip ir neatvyko pagal atnaujintą grafiką.

„Autobusai nėra labai perpildyti, tačiau pakankamai pilni. Įtelpa, kaip sakoma, dar žmonės. (...) Bent dalis iš mano kalbintų žmonių sakė, kad jie kėlėsi anksčiau, tikrai turėjo koreguoti (savo planus – LRT.lt), anksčiau laukė, šiek tiek pašalo. Bet labai tikisi, kad streikas ilgai netruks ir nereikės kiekvieną rytą keltis anksčiau ir galvoti, kaip laiku nuvykti į darbą“, – kalbėjo žurnalistė, apsilankiusi vienoje iš stotelių Fabijoniškių mikrorajone.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)