VMI Kontrolės departamento vyresniojo patarėjo Rolando Puncevičiaus teigimu, pernai pavėžėjimo paslaugas deklaravo teikiantys 737 užsienio piliečiai. Iš jų 555 deklaravo 4,5 mln. eurų individualios veiklos pajamų.

„Vis dar laukiama 182 pavėžėjimo paslaugas teikusių užsienio piliečių pajamų deklaracijų už 2021 metus. 29 pajamas už 2021 metus deklaravę užsienio piliečiai, kurie vykdė pavėžėjimo paslaugas, valstybės biudžetui skolingi apie 20 tūkst. eurų“, – portalui kalbėjo VMI atstovas.

Kurjerių ir vairuotojų asociacijos pirmininkas Dalius Rudokas neslėpė, kad laikinai į Lietuvą atvykusiems užsienio piliečiams, dirbantiems per individualią veiklą kurjeriais ar pavėžėjais, nėra jokio tikslo Lietuvoje mokėti privalomus mokesčius ar atvirkštinį pridėtinės vertės mokestį.

„Privalomų mokesčių mokėjimas jiems iš esmės yra tik laisvo pasirinkimo reikalas, nes po kelių mėnesių jie išvyks iš šalies, o mokesčių administratorius neturės jokios galimybės nesumokėtų mokesčių iš užsienio piliečio išieškoti“, – teigė D. Rudokas.

Pasak pavėžėjimo paslaugas teikiančios bendrovės „Bolt“ vadovo Lietuvoje Andriaus Pacevičiaus, bendrovė nerenka duomenų apie savo vairuotojų kilmę: „Mūsų apytiksliu vertinimu, kitų šalių piliečiai gali sudaryti apie 3 proc. visų šalyje registruotų „Bolt“ vairuotojų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją