Už Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą ketvirtadienį balsavo 67 Seimo nariai, prieš buvo 24, o susilaikė 26.

Pataisas labiausiai rėmė opozicijos atstovai, tuo metu 23 valdantieji konservatoriai balsavo prieš, 17 susilaikė, o 9 balsavime nedalyvavo. 9 liberalai, kurių atstovas Andrius Bagdonas inicijavo pataisą, balsavo už, trys nesiregistravo, po penkis Laisvės frakcijos atstovus balsavo už ir susilaikė, vienas balsavime nepasirodė.

Prieš savaitę pertraukos svarstyme paprašiusi finansų ministrė Gintarė Skaistė įspėjo, kad toks žingsnis sumažins biudžeto įplaukas, bet balsuojant Seimas į tai neatsižvelgė.

G. Skaistė tuomet prašė dėl pataisų balsuoti vėliau, nes dėl projekto buvo gauta neigiama Vyriausybės išvada. Pasak jos, Vyriausybė skatina elektromobilių plėtrą kitais būdais. Ji, be kita ko, pabrėžė, kad jau pastebima elektromobilių daugėjimo tendencija.

Biudžeto ir finansų komitetas pritarė pataisoms. Anot jo, lengvatą įteisinus biudžetas nesurinktų apie 2 mln. eurų pajamų.

Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) duomenimis, nuo birželio 100 įmonių įsigijo daugiau kaip 110 elektromobilių ir prašo daugiau kaip 450 tūkst. eurų paramos. Joms kompensuojama tik už naujo M1 ar N1 klasės elektromobilio įsigijimą – parama siekia 4 tūkst. eurų.

Spalio 1 dienos duomenimis, Lietuvoje iš viso registruota beveik 7 tūkst. grynųjų elektromobilių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)