Bendrovė ginčijo termino, už kurį skaičiuojami delspinigiai, trukmę ir siekė, kad ji būtų sumažinta, o teismas pripažino, kad direkcija delspinigius skaičiavo be pagrindo.

„LAKD delspinigius skaičiavo be pagrindo, neteisėtais pripažįstami ir jos atlikti šios delspinigių sumos įskaitymai į mokėtinas sumas už atliktus darbus“, – teigiama spalio 27 dieną paskelbtoje teismo nutartyje.

Iš viso direkcija priskaičiavo 43,3 tūkst. eurų delspinigių, tačiau „Eurovia Lietuva“ ginčijo, jog 28,4 tūkst. eurų iš jų priskaičiuoti nepagrįstai ir reikalavo juos grąžinti.

LAKD su bendrove 2019-ųjų rugpjūtį sutarė dėl kelyje Bendoriai–Riešė–Kalinas esančios sankryžos rekonstrukcijos į žiedinę sankryžą.

Pagal sutartį bendrovė 1,3 mln. eurų vertės darbus turėjo užbaigti iki 2020 metų rugsėjo 5-osios, tačiau užtrukus kelio kadastro duomenų bylos parengimui ir įregistravimui, projektas galutinai užbaigtu laikomas tik 2021-ųjų balandžio pradžioje, o už kiekvieną pavėluotą dieną įmonė turėjo mokėti direkcijai 0,03 proc. delspinigius, skaičiuojamus nuo projekto kainos.

Anot įmonės, darbus laiku užbaigti jai trukdė tai, kad kelio kadastro duomenų bylos vertinimas ir pateikimas Registrų centrui vėlavo ne dėl jos kaltės. Apeliacinis teismas nustatė, jog tam įtakos darė ir aplinkybė, jog tuo pačiu metu Vilniaus rajono savivaldybė įregistravo su sankryža besikertančią Parko gatvę, o tai sutrukdė kadastro bylų derinimui ir tvirtinimui. Pažymima, kad „Eurovia Lietuva“ LAKD apie tai informavo.

„Faktinės aplinkybės sudaro pagrindą pripažinti, kad ieškovė („Eurovia Lietuva“ – BNS) iki sutartyje nustatyto termino pabaigos negalėjo užbaigti darbų, susijusių su atitinkamos dokumentacijos parengimu, ne dėl savo kaltės“, – konstatuojama teismo nutartyje.

2022-ųjų pradžioje Vilniaus apygardos teismas „Eurovia Lietuvos“ prašymą tenkino iš dalies ir nurodė, kad LAKD bendrovei privalo grąžinti 18,1 tūkst. eurų skolą. Įmonė šį sprendimą apskundė Apeliaciniam teismui, direkcija prašė jį atmesti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją