Parlamentarai šį klausimą į darbotvarkę įtraukė paprašius liberalui Audriui Bagdonui. Už tai, kad dėl pataisų būtų apsispręsta ketvirtadienį, balsavo 59 Seimo nariai, prieš buvo 20, o susilaikė 27.

„Klausimo įtraukimas yra tam tikra demokratijos išraiška ir parlamentas turėtų nuspręsti, ar priimti įstatymo projektą, ar nepriimti, o ne vienas ar kitas parlamentaras“, – pareiškė A. Bagdonas.

G. Skaistė prašė dėl pataisų balsuoti šiek tiek vėliau, nes dėl projekto buvo gauta neigiama Vyriausybės išvada.

„Šis klausimas yra kompleksinis, jis yra susijęs su platesniais mokesčių pakeitimais ir taip pat su kitais Vyriausybės sprendimais. Tarkim, Vyriausybė skatina elektromobilių plėtrą pirmiausia per infrastruktūros sudarymą. Tai reiškia – elektromobilių stotelių įkrovimo plėtra ir taip pat tam tikri Pelno mokesčio įstatymo projektai, kurie taip pat yra pateikti koalicijos partneriams tam tikram svarstymui ir manome, kad tai taip pat prisidėtų prie juridinių asmenų parko žalinimo“, – aiškino ministrė.

Ji, be kita ko, pabrėžė, kad jau pastebima elektromobilių daugėjimo tendencija.

„Pakaitumas paprastų automobilių į elektromobilius artimiausiu metu tikrai persiris į didesnes tendencijas ir geometrine progresija augs, todėl nuostoliai biudžetui jeigu šiais metais yra santykinai nedideli, ateityje jie bus tikrai gerokai ženklesni“, – įspėjo G. Skaistė.

„Tokiu atveju, jeigu toks įstatymas būtų priimtas dar iki Naujųjų metų, turėtume koreguoti ir valstybės biudžeto projektą ir nuimti tam tikras išlaidas, kurios dabar yra suprojektuotos“, – pridūrė ji.

Pataisas svarstant Biudžeto ir finansų komitete buvo skaičiuojama, kad lengvatą įteisinus biudžetas nesurinktų apie 2 mln. eurų pajamų.

Aplinkos ministerija dabar įmonėms skiria 2 tūkst. eurų išmoką už įsigytą naudotą elektromobilį arba 4 tūkst. eurų – už naują.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją