Kampanijos tikslas - vairuotojams ir vežėjams išsamiau paaiškinti teisės aktų pakeitimus, kuriuos įvedė mobilumo paketas, informuoti apie vairuotojų ir vežėjų teises ir pareigas, didintų jų sąmoningumą užtikrinant saugų eismą ir sąžiningą transporto sistemą visuose Europos keliuose.

Lietuvos transporto saugos administracija kartu su Valstybine darbo inspekcija aktyviai įsitraukia į kampanijos įgyvendinimą ir jau nuo pirmųjų dienų vyks patikrinimai šalies keliuose.

Vykdomų akcijų metu LTSA ir VDI pareigūnai dalins informacinę medžiagą vairuotojams, kurioje pateikiami pagrindiniai reikalavimai, susiję su vairavimo ir poilsio laiko taisyklėmis bei vairuotojų komandiravimu, kurio naujos taisyklės taikomos nuo šių metų vasario 2 d.

Keturias savaites skirtingose Europos šalyse vyksianti krovininių ir keleivinių transporto priemonių vežėjams ir vairuotojams skirta kampanija koordinuojama tarpusavyje su visomis ES valstybėmis narėmis, socialiniais partneriais, valstybinėmis institucijomis.

Informacinės kampanijos metu vairuotojams ir vežėjams bus pateikiama naudinga informacija video formatu, informaciniais pranešimais, patikrinimų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją