Kaip praneša BBC, investicijų į nekilnojamąjį turtą įmonė „Peel Group“ teigė, kad įstaigą teks uždaryti dėl „visiško finansinio pajėgumo trūkumo.“ Praėjusį penktadienį Pietų Jorkšyro grafystės politiniai lyderiai pasiūlė panaudoti valstybės lėšas, kad DSA veiktų iki 2023 metų. Tačiau „Peel Group“ pareiškė, kad oro uostas, šiuo metu turintis 800 darbuotojų, darbo apimtis ims mažinti jau nuo spalio 31 d.

Pietų Jorkšyro meras Oliveris Coppardas tvirtina buvęs „sugniuždytas“ tokio pareiškimo. Politikas neslepia pykčio, kad oro uosto uždarymas paveiks vietos bendruomenę. O. Coppardo teigimu, „Peel“ grupei buvo pateiktas „didelis ir drąsus pasiūlymas“, kad „atsirastų laiko ir erdvės pritraukti išorės interesantus, kurių tikrai, yra, ir susitarti dėl DSA išsaugojimo.“

Meras sako, kad pasiūlymas „valstybės lėšomis subsidijuoti „Peel Group“ buvo pateiktas „ganėtinai nenoriai.“ „Pati ministrė pirmininkė Liz Truss teigė norinti apsaugoti DSA, todėl dabar jos vyriausybė turėtų pasakyti, ką ji galėtų padaryti, kad oro uostas neužvertų durų“, – pridūrė jis.

Iš Donkasterio Šefildo oro uosto, kuriuo daugiausiai naudojasi oro linijos „TUI“ ir „WizzAir“, skraidoma į Kanarų salas, Balearų salas, Graikiją, Turkiją, Lenkiją ir Baltijos valstybes.

„Peel Airports“ pirmininkas Robertas Houghas savo ruožtu pripažino, kad žinia apie uždarymą bus „didelis nusivylimas daugeliui žmonių.“ R. Houghas tvirtina esąs dėkingas oro uosto darbuotojams, kurie, anot jo, visada buvo „brangiausias DSA turtas.“ Pirmininko teigimu, šiuo metu pagrindinis prioritetas bus kelias ateinančias savaites toliau glaudžiai bendradarbiauti su personalu.

Tuo metu visiems nukentėjusiems DSA darbuotojams kontroliuojančioji įmonė „Manchester Airports Group“ (MAG) pasiūlė pokalbius dėl darbo. Įmonės atstovas spaudai pareiškė, kad MAG jiems garantavo pokalbius dėl laisvų darbo vietų visuose trijuose savo valdomuose oro uostuose – Rytų Midlandso, Londono Stanstedo ir Mančesterio.

Kelionių organizatorė „TUI“ praneša esanti „nepaprastai nusivylusi“ sprendimu uždaryti oro uostą. Tačiau pabrėžiama, kad suplanuoti jos skrydžiai bus vykdomi iki lapkričio 4 d.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su savo klientais ir kolegomis dėl tolesnių veiksmų. Netrukus bus išsiųsti pranešimai paveiktiems klientams. Padarysime viską, ką galime, kad pasiūlytume kolegoms tinkamas alternatyvias darbo vietas“, – sakė „TUI“ vykdomasis direktorius Jungtinei Karalystei ir Airijai Andrew’us Flinthamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją