Lietuvoje veikiantys bankai yra paskelbę, kad nebeaptarnaus atsiskaitymų į/iš Rusijos ir Baltarusijos. LTG bei Lietuvos institucijos yra užtikrinusios galimybę įgyvendinti ES sutarimus dėl vežimų tarp Rusijos Federacijos ir Kaliningrado srities. Tuo tarpu klientams tenka atsakomybė pasirūpinti, kad būtų rastas tinkamas būdas atsiskaityti už paslaugas. Be šių atsiskaitymų tranzitas nebus galimas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) iki atskiro nurodymo leido LTG gauti ir atlikti įeinančius ir išeinančius mokėjimus iš ir į Rusijos bei Baltarusijos geležinkelių vykdant keleivių tranzitą tarp Rusijos Federacijos ir Kaliningrado srities.

Dėl sankcionuotų ir nesankcionuotų prekių tranzito, importo ir eksporto FNTT nurodė, kad LTG pateikus prašymus dėl leidimo atlikti įeinančius/išeinančius mokėjimus už tarpusavio paslaugas su Rusijos ir Baltarusijos geležinkelių įmonėmis nagrinės ir sprendimą dėl tokio leidimo suteikimo priims teisės aktų nustatyta tvarka įvertinusi individualias kiekvieno prašymo faktines aplinkybes.

Kaip informuojama, „LTG Cargo“ krovinių gabenimo paslaugas Rusijos ir Baltarusijos klientams jau kurį laiką teikia tik gavusi apmokėjimą už jas. Klientai, norintys gabenti krovinius Lietuvoje, pirmiausia turi pasirūpinti atsiskaitymu už paslaugas.

Naujausiais duomenimis, „LTG Cargo“ klientų iš Rusijos ir Baltarusijos iki rugsėjo pradžios atliktų išankstinių apmokėjimų už prekių gabenimą iš/į Rusijos ir Baltarusijos, įskaitant Kaliningrado tranzitą, suma siekia apie 1,5 mln. eurų.

Vykdant pervežimus tranzitu per Lietuvą, dalyvauja paslaugą užsakantys klientai ir trijų šalių – Baltarusijos, Lietuvos ir Rusijos – geležinkeliai. Klientai atsiskaito už krovinių gabenimą su geležinkelių bendrovėmis, o geležinkelių bendrovės atsiskaito už viena kitai suteiktas traukos paslaugas bei keleivių vežimą.

Bendrovėms viena kitai perduodant ar perimant sąstatus, įvažiuojama į kitą šalį iki pirmosios stoties – už šias sąstato atvežimo (traukos) paslaugas ir reikia atsiskaityti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją