Skrydžių stebėjimo tinklapio „Flightradar24“ duomenimis, rugpjūčio 18 dieną 11 metų amžiaus Jungtinėje Karalystėje registruotas orlaivis VQ-BKS iš Kauno oro uosto pakilo 12:52, nusileido 14:45.

Apie tai, kad šis orlaivis remontuojamas Kaune įsikūrusioje orlaivių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančioje bendrovėje „FL Technics“ pranešta dar kovo 28 dieną.

„Susigrąžinusios orlaivius lizingo bendrovės, skuba juos paruošti naujiems operatoriams. „FL Technics“ glaudžiai dirba su lizingo bendrovėmis, padeda joms greičiau grąžinti orlaivius į rinką, tik jau kitiems operatoriams“, – tuomet sakė Ž. Lapinskas.

Anot jo, šis procesas reikalauja išskirtinio bendradarbiavimo tarp įmonių, institucijų bei atitikties specialistų, siekiant užtikrinti saugumo ir procedūrų laikymąsi.

Vienas „FL Technics“ klientų, orlaivių lizingo bendrovė „Wing Capital Partners“, įsigaliojus ES sankcijoms Rusijai atšaukė visus savo orlaivius, kurie buvo išnuomoti šalies oro linijoms, taip apribodami Rusijos oro linijų veiklą.

„Wing Capital Partners“ orlaivis VQ-BKS Airbus A320 MSN 4692, kurį prieš tai lizingavo Rusijos oro linijos „Aeroflot“, ketvirtadienį atliko bandomąjį skrydį Kauno oro uoste po remonto darbų „FL Technics“ orlaivių remonto bazėje. Čia orlaiviui buvo atlikta patikra ir reikalingas remontas, įskaitant ir perdažymo darbus.

„Mūsų klientai užsakė atlikti periodinės techninės priežiūros darbus, salono konfigūraciją bei viso orlaivio perdažymą, taip paruošiant orlaivį perdavimui naujam operatoriui,“ – sakė „FL Technics“ generalinis direktorius.

„Po techninės priežiūros darbų bei orlaivio perdažymo, bendru „Wings Capital Partners“ bei naujojo operatoriaus sutarimu, ketvirtadienį buvo vykdomas „demo“ skrydis. Tai yra viena iš pagrindinių procedūrų, kuomet orlaivis yra perduodamas bei „išlizinguojamas“ ar parduodamas naujam operatoriui.

Tokių paslaugų paklausa yra ypač padidėjusi, nes orlaivių savininkai skuba atsiimti savo orlaivius iš sankcionuotų įmonių. Yra džiugu, kad lizingo bendrovės renkasi Kauną bei „FL Technics“ kaip profesionalų, aukštos kokybės paslaugas teikiantį partnerį, įsikūrusį itin patogioje geografinėje vietoje“, – dar pridūrė Ž. Lapinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)