Kaip skelbia CNN, „Wizz Air Abu Dhabi“ paskelbė atnaujinsianti skrydžius iš Abu Dabio į Maskvą ir pradėjo pardavinėti bilietus skrydžiams nuo spalio 3 dienos.

2019 metų gruodį įsteigta bendrovė yra Vengrijoje įsikūrusios „Wizz Air“ – vienos sparčiausiai Europoje augančių pigių skrydžių bendrovių – dukterinė įmonė, registruota Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). „Wizz Air“ priklauso 49 proc. akcijų, o didžioji dalis – 51 proc. – priklauso valstybinei įmonei ADQ. „Wizz Air“ turi dar vieną padalinį – „Wizz Air UK“, kuri iš pradžių buvo įsteigta tam, kad sušvelnintų dėl „Brexit“ kylančias problemas.

„Wizz Air Abu Dhabi“ yra nacionalinis JAE vežėjas, besilaikantis JAE nacionalinių taisyklių ir politikos. Oro linijų bendrovė atnaujina operacijas į Maskvą, kad patenkintų keleivių, norinčių iš JAE sostinės skraidyti į Rusiją ir iš jos, paklausą. Šiuo metu tiesioginius skrydžius į Rusiją vykdo visos JAE nacionalinės oro linijų bendrovės“, – pranešime spaudai teigė „Wizz Air“ atstovas spaudai.

„Wizz Air Hungary“ ir „Wizz Air UK“ šiuo metu į Rusiją neskraido“, – pridūrė jis.

Skrydžiai į Rusiją iš Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos šiuo metu yra uždrausti.

Iš JAE į Rusiją šiuo metu skraidina oro linijų bendrovės „Etihad“, „Emirates“ ir „FlyDubai“.

Iš pradžių „Wizz“ šį maršrutą pradėjo siūlyti 2021 metų gruodį, bet vėliau, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, jį sustabdė.

Tačiau dar neaišku, ar keleiviai sugebės atskirti oro linijų bendroves. Viešųjų ryšių konsultantas krizių klausimais Markas Borkowski CNN sakė, kad toks žingsnis gali atsisukti prieš oro linijų bendrovę, ir pažymėjo, kad „Wizz Air“ konkurentai atidžiai stebės šią situaciją.

„Dabar pradedame matyti, kad daugelis prekių ženklų išgyvena savo ryžto išbandymą, ir, įvykiams užsitęsus, vertybių demonstravimas užleis vietą komerciniams tikslams. Manau, kad šis sprendimas bus stebimas su dideliu susidomėjimu. Tai gali būti katastrofa, tačiau didesnė problema yra nuovargis. Įsivyraus tam tikri komerciniai interesai. Vis dėlto tai yra rizikingas žingsnis, kuris gali virsti įmantriu viešųjų ryšių įvarčiu į savo pačių vartus“, – sakė jis.

Vasara šiai oro linijų bendrovei yra sunki. Birželį viename įraše buvo užfiksuota, kaip „Wizz Air“ generalinis direktorius Jozsefas Varadi savo darbuotojams per vasaros chaosą liepia kovoti su nuovargiu. Pilotų profsąjungos pradėjo protestuoti dėl galimo pavojaus saugumui, kurį, jų teigimu, gali sukelti tokie komentarai.

Ketvirtadienį „Wizz Air“ Lietuvos žiniasklaidai išplatino pranešimą spaudai kuriame pranešė, kad Ukrainos piliečiams skyrė 100 000 nemokamų bilietų skrydžiams visomis kryptimis Europos žemyne ir Jungtinėje Karalystėje, kuriuos vykdo „Wizz Air Hungary“ ir „Wizz Air UK“ oro linijos. Kaip pranešama, skristi į bet kurią šalį Europoje vienu iš 800 bendrovės siūlomų maršrutų Ukrainos piliečiai galės nuo š. m. rugsėjo 15 d. iki gruodžio 8 d. Ukrainos piliečiai nemokamą skrydį gali užsisakyti „Wizz Air“ internetinėje svetainėje. Užsakydami bilietą keleiviai privalės nurodyti savo ukrainietiško paso numerį, o registracijos į skrydį metu – turėti šalies pasą bei reikiamus kelionės dokumentus.

„Ukraina mums yra labai svarbi, todėl šiuo sunkiu metu ir toliau dedame visas pastangas jai padėti. Norime palengvinti sunkumus, kuriuos dabar patiria Ukrainos piliečiai“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Wizz Air“ generalinis direktorius Jozsefas Varadi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją