Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, pardavus transporto priemonę užsienio gyventojui ar įmonei Lietuvos teritorijoje, į „Regitrą“ turi kreiptis tiek jos pirkėjas, tiek pardavėjas. Kitaip tariant, pirmiausia „Regitros“ padalinyje užsienio gyventojas pateikia įgijimo deklaraciją, o ją patvirtina Lietuvos gyventojas. Tik abiem pusėms atlikus šiuos veiksmus, panaikinamas Lietuvos gyventojo vardu galiojantis savininko deklaravimo kodas (SDK) ir po 10 kalendorinių dienų transporto priemonė yra automatiškai išregistruojama.

Tačiau nuo rugpjūčio ši tvarka bus palengvinta ir pareiga kreiptis į „Regitrą“ palikta tik pardavėjui, t. y. Lietuvos gyventojui. Jam, kaip nurodo „Regitra“ pranešime, tereikės per 5 d. d. nuo sandorio sudarymo pateikti vienpusę perleidimo deklaraciją, kurios pagrindu bus panaikintas jo vardu galiojantis SDK. Ši paslauga bus prieinama internetu nemokamai. Tokia pat tvarka taikoma parduodant automobilį užsienio šalies teritorijoje.

„Regitra“ tikisi, kad priėmus tokį sprendimą bus paprasčiau ir įmonės klientams, ir sumažės eilės padaliniuose, į kuriuos, įmonės duomenimis, šiemet kreipėsi apie 29 tūkst. užsienio gyventojų, norėdami deklaruoti įsigytą automobilį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją