„Tai yra standartinio tarptautinio metinio tvarkaraščio traukinys. Jo reisai buvo įtraukti į metinių traukinių tvarkaraštį, patvirtintą praėjusių metų pabaigoje, tačiau prasidėjus COVID-19 pandemijai ir sumažėjus keleivių srautams, šio traukinio reisai buvo sustabdyti, o dabar bus atnaujinti nuo liepos 21 dienos“, – BNS teigė LTG atstovė Laura Gabrilavičiūtė.

Pasak jos, traukinys kursuos tris kartus per savaitę, juo galės važiuoti iki 250 keleivių.

Portalas rzd-partner.ru skelbia, kad tranzitu per Lietuvą vykstančio traukinio keleiviai nebus įlaipinami ar išlaipinami – numatomi tik techniniai sustojimai.

Kenos, Kybartų stotyse tikrinami keleivių dokumentai, o jose ir Vilniaus geležinkelio stočių peronuose (Vilniuje tranzitiniai traukiniai taip pat trumpam sustoja) veikia Rusijos karo prieš Ukrainą žiaurumus iliustruojančių nuotraukų parodos.

Šiuo metu iš Rusijos per Lietuvą į Kaliningradą kursuoja trys reguliarūs keleiviniai traukiniai: Maskva–Kaliningradas (kasdien), Sankt Peterburgas–Kaliningradas (4 kartus per savaitę), Adleris–Kaliningradas (kas antrą dieną). Kaliningrado link ir atgal iki šiol važiuodavo vidutiniškai 100 tranzitinių traukinių per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)