Prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje sutrūkinėjo įprastos ir regionui svarbios logistikos grandinės. Šalis susiduria tiek su itin dideliu poreikiu išvežti šalyje gaminamą produkciją į užsienio rinkas, tiek ir užsitikrinti Ukrainos ekonomikai reikalingą sklandų naftos produktų tiekimą.

„Naftos produktų vežimai – dar vienas svarbus žingsnis, siekiant padėti Ukrainai spręsti naftos trūkumo iššūkius bei prisidėti prie šalies rinkos poreikių patenkinimo. Krovinys bus perkeliamas nuo siaurosios vėžės ant plačiosios tik vieną kartą Ukrainos teritorijoje, todėl maršrutas gali būti įgyvendinamas efektyviai ir sklandžiai“, – teigia „LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

„LTG Cargo“ naftos produktus cisternomis gabena tarp Mockavos (Lietuva) ir Trakiškių (Lenkija) terminalų. Naftos produktai cisternomis toliau gabenami per Lenkiją į Jagodziną Ukrainoje – pervežimus šia atkarpa organizuoja Lenkijos vežėjai ir „Ukrainos geležinkeliai“.

Naftos produktai gabenami klientams užsakius. Per pastarąsias savaites šiuo maršrutu į Ukrainą jau pervežta 12 traukinių su daugiau kaip 12 tūkst. tonų naftos produktų. Pranešime nurodoma, kad „LTG Cargo“ ateityje planuoja plėsti naftos produktų geografiją ir organizuoti šio tipo krovinių vežimus iš Klaipėdos jūrų uosto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją