Tai trimis centais brangiau nei užvakar. Dyzelino didmeninė kaina pakilo keturiais centais iki 2,74 lito už litrą.

„Lukoil Baltija“ degalinėse 95 markės benzinas vakar pabrango penkiais centais iki 3,17 lito už litrą. Dyzelinas pabrango dviem centais už litrą ir kainavo 3,13 lito.

Vakar populiariausias 95 markės benzinas “Statoil” tinklo degalinėse Klaipėdoje kainavo 3,19, o dyzelinas – 3,17 lito už litrą.

„Hydro Texaco“, „Neste Lietuva“ ir „Lietuva Statoil“ valdomose automatinėse degalinėse benzinas ir dyzelinas kainuoja vidutiniškai trimis centais už litrą pigiau.

“Lietuva Statoil” pardavimų ir tiekimo departamento direktoriaus Skirmanto Mačiuko teigimu, kuro kainų kilimą Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, lėmė didmeninės kainos.

Pasaulio naftos rinkose vyksta pokyčiai.

Šiuo metu Vokietijoje, Suo-mijoje ir Didžiojoje Britanijoje tikrinama dalis gamyklų. JAV griežtinami naftos perdirbimo aplinkosaugos reikalavimai. Kainų kilimą skatina ir neramumai Nigerijoje, Irane bei Irake, kurios tiekia naftos žaliavą.

„Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas teigė, kad nuo kovo 7 dienos pasaulinės naftos kainos kilo kiekvieną dieną. Didmeninė benzino tona pabrango net 50 dolerių (apie 145 litus) iki 600 dolerių (apie 1740 litų).

Šylant orui po truputį auga ir kuro paklausa, kuri irgi didina kainas.