Antradienį plano rengimą su „Informa Markets“ atstovais aptarė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Šiuo metu projektas baigiamas, peržiūrimas trečiasis studijos etapas – verslo plano parengimas. Planuojama, kad studija bus užbaigta šią vasarą“, – BNS pranešė ministerija.

Planas numatys, kaip gerinti Lietuvos pasiekiamumą tiesioginiais skrydžiais, kaip turėtų plėstis jų kryptys artimiausią dešimtmetį, skatinti susisiekimą oru su ekonomikai ir atvykstamajam turizmui svarbiomis šalimis.

Teigiama, kad pasiūlytas skrydžių skatinimo modelis turės dešimtmetį užtikrint susisiekimą oru ne mažiau kaip 10 Lietuvai svarbių krypčių, tarp kurių minimas Paryžius, Amsterdamas, Briuselis, Berlynas, Miunchenas, Roma ir kitos.

Kryptys gali apimti tas, į kurias šiuo metu jau skraidoma tiesiogiai, ir tas, į kurias tiesioginių skrydžių iš Lietuvos dar nėra.

Plano rengėjai taip pat turės pateikti detalias rekomendacijas bei numatomą finansavimą.

Pagal šių metų vasarį pasirašytą sutartį tarptautinį konkursą laimėjusi „Informa Markets“ tokį planą turi parengti per penkis mėnesius – iki liepos-rugpjūčio. Ši paslauga ministerijai kainuos 262 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją