Lietuvos muitinės pareigūnai pastebi tendenciją, kad nuo bevizio režimo pradžios kai kurios lengvosios transporto priemonės į Baltarusijos Respubliką vyksta net po keliolika kartų per mėnesį.

Dauguma vykstančiųjų neslepia perkantys Baltarusijoje pigesnius degalus ir cigaretes bei apsirūpina vadinamuoju „Baltarusišku prekių krepšeliu“, leidžiamu kitų neapmuitinamų prekių kiekiu.

„Fiksuojame automobilius ir vairuotojus, kurie kerta Lietuvos-Baltarusijos sieną po keletą ar net keliolika kartų per mėnesį. Panašu, kad tai nėra vien tik apsirūpinimas pigesniais degalais ir kitomis prekėmis savo reikmėms.

Savo ruožtu, privalome įvertinti galimas rizikas ir, ypač šiandien, nelegalaus verslo pavojų. Todėl vykdysime prevencines priemones – griežtesnę kontrolę dažnai išorinę sieną su Baltarusija kertančių asmenų ir transporto priemonių atžvilgiu“, – sako Muitinės departamento generalinis direktorius Darius Žvironas.

Dėl vykdomų prevencinių priemonių ir sugriežtintos kontrolės, gali sumažėti transporto priemonių pralaidumas Lietuvos-Baltarusijos sienos kelio postuose. Todėl piliečius, nesant būtinybei, raginame keliones atidėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją