Sudėtinga situacija išlieka Baltarusijos pusėje, kur įvažiavimo į Lietuvą laukia beveik 2,1 tūkst. vilkikų.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų punkte penktadienio rytą patikros laukė 410 vilkikų (ketvirtadienio rytą – 299), Šalčininkuose – 140 (146), Lavoriškėse – 220 vilkikų (60), Raigarde – 150 (90), kur vairuotojams tenka laukti atitinkamai 40, 14, 22 ir 17 valandų.

Pasak valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo spaudai Giedriaus Mišučio, pasienio punktuose automobilių eilės formuojasi dėl sulėtėjusio pralaidumo iš Baltarusijos pusės.

„Pavyzdžiui, Šalčininkuose per praėjusią parą į Lietuvą pravažiavo tik 80 krovininių automobilių – tai labai nedaug, nes vidurkis čia yra apie du šimtus. Raigarde per parą irgi labai nedaug pravažiavo, apie 106, Lavoriškėse apie 200 pravažiavo, irgi nepasiektas pralaidumo vidurkis, o Medininkuose – 137. Nors šiame poste vyksta rekonstrukcija, tai vis tiek labai mažas skaičius“, – BNS sakė G. Mišutis.

VSAT atstovo teigimu, pralaidumas iš Baltarusijos pusės sumažėjo dėl šios valstybės muitinės sistemos sutrikimų bei padidėjusio transporto srauto.

„Visuose keturiuose pasienio punktuose kaip pagrindinė priežastis įvardijama Baltarusijos muitinės sistemos sutrikęs darbas, dėl to kurį laiką judėjimas visiškai nevyko ir susikaupė eilės. Taip pat pastebima, kad padidėjo krovininių automobilių srautas iš Baltarusijos, prieš porą savaičių ar mėnesį, jų tiek nebuvo. Važiuoja Kaliningrade, Kazachstane, Serbijoje, Turkijoje, Lietuvoje registruoti vilkikai, srautas didesnis“, – kalbėjo G. Mišutis.

Anot jo, Lietuvos pusėje organizacinių ar techninių problemų, dėl kurių galėjo kauptis eilės, nebuvo.

Įvažiavimo į Karaliaučiaus sritį Kybartuose patikros laukė 62 vilkikai (42), o jų laukimo laikas yra apie septynias valandas.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Kotlovkos punkte penktadienį laukė apie 580 vilkikų, Kamieny Loho – apie 780, Benekainių – apie 410, Pervalko – apie 290, Vidžių – daugiau kaip 30 vilkikų.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją Berastavicos punkte eilėje stovėjo daugiau kaip 470 vilkikų, kituose punktuose eilių nebuvo, o iš Baltarusijos į Latviją Urbanuose – daugiau kaip 40, Grigorovščinoje – apie 80 vilkikų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)