"Direktoratas (Europos Komisijos - BNS) suabejojo, ar gali būti toks dalykas, kad ministerijos pareigūnas yra vienos iš įmonių valdybos narys", - interviu Žinių radijui sakė premjeras Algirdas Brazauskas.

Pasak A.Brazausko, Lietuvoje tokių atvejų yra daug, nes pagal galiojančius teisės aktus valstybės atstovai privalo būti įmonės valdyboje, jei joje valstybei priklauso daugiau kaip 90 proc. akcijų.

"Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius Jonas Biržiškis trečiadienį užsiminė, kad ES institucijos konkursu domisi dėl to, jog suabejojo Europos Sąjungos ir Lietuvos aktų suderinamumu, tačiau nedetalizavo, dėl ko konkrečiai.

Į šimtamilijoninį geležinkelių konkursą laimėjusį konsorciumą įeina bendrovė "JK grupė", kuriai vadovauja J.Biržiškio žentas Rolandas Ragaišis, taip pat "Alkesta", "Šiaulių plentas" ir dvi antrinės "Lietuvos geležinkelių" bendrovės - "Gelmagis" ir "Geležinkelio tiesimo centras".

"Tokių sandorių yra tūkstančiai. Vienas atvejis iškilo, kuris tapo abejotinas direktoratui", - sakė A.Brazauskas.

Dviejų geležinkelio linijų modernizavimui ES planavo skirti 76,8 mln. litų ES paramos. Premjero teigimu, šie pinigai yra nepaliesti.

"Nei vieno cento pagal tą projektą nėra užmokėta. Visos lėšos yra Susisiekimo ministerijos dispozicijoje, jos gali būti panaudotos kitam projektui", - sakė A.Brazauskas.

100 proc. pelningai dirbančių "Lietuvos geležinkelių" akcijų priklauso valstybei.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją