„Pajūrio ekspresas“ – tai tęstinis darnų judumą skatinantis maršrutas, kuriuo Klaipėdą ir Kretingą galima pasiekti traukiniu ir kelionę į kurortus tęsti specialiais autobusais. Keliaujantys į Palangą iš traukinio į specialų autobusą persės Kretingos geležinkelio stotyje, į Neringos kurortus – Klaipėdos geležinkelio stotyje.

Kaip informuojama, atšaukus beveik visus COVID-19 ribojimus, kaukių dėvėjimas traukiniuose tapo tik rekomenduojamas, juose taip pat vėl bus galima užsisakyti užkandžių ir gėrimų. Į šių traukinių bilieto kainą įskaičiuoti kelionės traukiniu, autobusu, keltu bei ekologijos mokesčiai Neringoje, tad keleiviams nereikia rūpintis papildomomis rinkliavomis.

„Skatiname rinktis tvaresnes kelionių po šalį alternatyvas, o keliaujantiems „Pajūrio ekspreso“ maršrutais atostogos prasideda dar traukinyje. Jau šeštus metus keleiviams užtikrinsime patogią ir saugią kelionę.

Visa šio maršruto idėja – važiuoti į pajūrį ir grįžti be rūpesčių. Tai ypač aktualu vasaros savaitgaliais, kai keliuose didžiulis automobilių srautas, degalinėse gaištamas laikas kurui ir užkandžiams, o sekmadienį eilėje prie kelto neretai užtrunkama ir pora valandų.

Taigi, mes kviečiame atsipalaiduoti ir visos kelionės metu mėgautis vasariškais vaizdais pro traukinio langą. Traukiniuose galima rinktis sėdimas vietas su staliukais, kurios itin populiarios tarp keliaujančių šeimų ar draugų grupių, kartu su savimi vežtis augintinius, dviračius, paspirtukus ar vėžimėlius, taip pat – didesnį bagažą, mėgautis užkandžiais ir gėrimais“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Traukiniai iš Vilniaus į pajūrio kurortus išvyks penktadieniais 16 val. 11 min. ir šeštadieniais 9 val. 04 min. Penktadienį keleiviai Palangą pasieks 20 val. 30 min, Nidą – 22.30 val., o išvykstantys šeštadienio rytą – atitinkamai 13 val. 25 min. ir 15 val. 10 min.

Kelionės atgal bus vykdomos sekmadieniais: iš Nidos – 16 val. 05 min., o iš Palangos – 18 val. 25 min. Traukinys į Vilnių sugrįš apie 23 val., tad visą savaitgalį bus galima mėgautis pajūriu ir namo grįžti nevargstant vairuojant ir negaištant laiko automobilių spūstyse.

Antra klase pirmyn-atgal iš Vilniaus į Palangą bus galima nukeliauti už 48,17 Eur, o į Nidą – už 50,12 Eur. Nuolaidos taikomos grupėmis keliaujantiems žmonėms: 10 proc. nuolaida bus taikoma trims ar didesnėmis kompanijomis keliaujantiems asmenims, o studentai, kaip visuomet, galės keliauti su 50 proc. nuolaida.

„Pajūrio ekspresas“ yra vienas populiariausių traukinių maršrutų šalyje, todėl bendrovė „LTG Link“ ragina keliones jūros link planuoti iš anksto – tai patogiausia padaryti internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją