Tuomet jam išmokėta apie 58,8 tūkst. eurų („popieriuje“) išeitinė išmoka.

„Pareigas abipusiu sutarimu paliekančiam M. Bartuškai valdyba patvirtino 6 mėn. atlyginimo išeitinę kompensaciją. Tokia sąlyga buvo numatyta sutartyje su bendrovės vadovu.

Taip pat sutarta, kad valdybai patvirtinus LTG grupės 2021 metų tikslų pasiekimą ir skatinimo išmokas darbuotojams, M. Bartuškai bus išmokėta išmoka, numatyta LTG vadovų atlygio politikoje“, – 2021 metų pabaigoje pranešė įmonė.

Kaip dabar „Delfi“ nurodė „Lietuvos geležinkelių“ ryšių su visuomene vadovė Laura Gabrilavičiūtė, skatinamosios išmokos LTG grupėje mokamos pavasarį, įvertinus praėjusių metų veiklos rezultatus ir asmeninių tikslų pasiekimą.

„Pagal nustatytą tvarką, bendrovės generaliniam direktoriui gali būti išmokėta kintamoji metinio darbo užmokesčio dalis (metinis skatinimas), kuri yra tiesiogiai susieta su metinių tikslų pasiekimu ir priklauso nuo faktinių nustatytų metinių rodiklių pasiekimo.

Kiekvienais metais bendrovės valdyba patvirtina bendrovės metinių tikslų struktūrą, jų pasiekimo slenksčių reikšmes ir lyginamuosius svorius, o metams pasibaigus tvirtina šių tikslų pasiekimo rezultatus ir metinio paskatinimo išmokėjimo galimybę.

Maksimali metinio paskatinimo išmokos galimybė negali viršyti 30 proc. nustatyto metinio bazinio darbo užmokesčio. M. Bartuškai buvo išmokėta 19,3 tūkst. eurų.

Iš viso metiniams darbuotojų paskatinimams už praėjusiais metais pasiektus rezultatus LTG grupė skyrė 5,6 mln. eurų“, – sakė ji.

Šiuo metu „Lietuvos geležinkeliams“ vadovauja Egidijus Lazauskas, vyksta nuolatinio vadovo atranka, kurioje dalyvauja 21 kandidatas.

Pats M. Bartuška pirmadienį pranešė, kad pradeda dirbti Nyderlandų dujų transportavimo ir saugojimo bendrovėje „Gasunie“.

„Statysime suskystintųjų gamtinių dujų terminalus Nyderlanduose ir Vokietijoje. Kiekvienas jų turės 10 mlrd. kub. m talpos ir galės sumažinti Rusijos pajamas 10 mlrd. eurų per metus. Geresnės motyvacijos nerasčiau“, – socialiniame tinkle parašė jis.

„Lietuvos geležinkelių“ valdyboje šiuo metu dirba Eugenijus Preikša, Aurimas Vilkelis, Bernardas Guillelmonas, Dalia Andrulionienė, Romas Švedas, Agnė Amelija Mikalonė, jai pirmininkauja Kęstutis Šliužas.

Balandį LTG grupė pranešė, kad dėl sankcijų Rusijai ir Baltarusijai turės atleisti maždaug 2 tūkst. darbuotojų, o jų išeitinėms išmokoms suplanuota 6 mln. eurų.

Vyriausybė „Lietuvos geležinkeliams“ šiais metais yra numačiusi papildomą 155 mln. eurų finansavimą valstybės biudžete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)