Krovinių apimtys krito dėl sustabdyto baltarusiškų trąšų gabenimo ir Rusijai bei Baltarusijai Vakarų paskelbtų sankcijų, pranešė „LTG Cargo“.

„LTG Cargo“ balandį į Klaipėdos jūrų uostą ir iš jo pervežė daugiau kaip 0,7 mln. tonų krovinių, į Karaliaučiaus sritį ir iš jos – 0,8 mln. tonų, vietos maršrutais – 0,5 mln. tonų (19 proc. daugiau nei prieš metus), kitomis kryptimis – taip pat apie 0,5 mln. tonų.

Per mėnesį bendrovė pervežė beveik 0,9 mln. tonų naftos ir jos produktų, apie 0,4 mln. tonų mineralinių medžiagų (cemento, žvyro, skaldos ir panašiai), beveik 0,2 mln. tonų cheminių ir mineralinių trąšų, daugiau kaip 0,2 mln. tonų grūdų, taip pat 0,9 mln. tonų kitų produktų.

Preliminariu vertinimu, „LTG Cargo“ šiemet perveš maždaug dukart mažiau krovinių nei pernai – apie 26,5 mln. tonų. Pernai bendrovė pervežė 51,1 mln. tonų krovinių – 4,3 proc., arba 2,3 mln. tonų mažiau nei 2020 metais (53,4 mln. tonų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją