„Mes matome, kalbėdami su rinka, kad pagrindinis barjeras elektromobilių plėtrai Lietuvoje yra infrastruktūra. Šiandien dar kartą noriu pakviesti (įsilieti į elektromobilių rinką – ELTA) visus operatorius, verslą“, – trečiadienį prie Susisiekimo ministerijos žurnalistams teigė M. Skuodis.

Ministras aiškino, kad verslui investavus į šią sritį, antroje metų pusėje su investicijomis prisijungs ir valstybė. Tačiau, anot jo, ji labiausiai investuos ten, kur vietos nėra patrauklios verslui.

„Turime interaktyvų žemėlapį Susisiekimo ministerijos puslapyje su visomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis, yra sudėlioti planai, kur jas numato savivaldybės steigti, kadangi viskas yra suderinta su energetikais, tai verslas pasirinkęs gali matyti, kokia ten galia dabar yra prieinama“, – sakė Vyriausybės narys.

Trečiadienį Susisiekimo ministerijoje vyko elektromobilių įkrovos stotelių plėtros plano pristatymo renginys. Jo metu buvo pristatytas elektromobilių įkrovimo stotelių žemėlapis Lietuvoje.

Žemėlapyje yra visos vietos, kuriose planuojama įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles šalia valstybinių kelių, ir taip pat visi savivaldybių planai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)