Šią tendenciją pastebėjo tokius reidus savaitgaliais rengti sugalvojęs EPT vadovas Saulius Skvernelis.

Nuo praėjusių metų rugsėjo iki dabar EPT pareigūnams įkliuvo du girti vairuojantys policininkai. Abu jie buvo sugauti dar praėjusiais metais – vienas Utenoje, kitas – Alytuje. Abu pareigūnai mėgino bėgti nuo juos stabdžiusių kolegų.

Uteniškis bėgo nuosavu automobiliu, o alytiškis sustojo ir, iššokęs iš mašinos, pasileido laukais.

Tačiau buvo sugauti, o atlikus tarnybinius patikrinimus neblaivūs prie vairo sėdę policininkai už pareigūno vardo diskreditavimą buvo atleisti iš tarnybos.

Po šių dviejų atvejų kiekvieną savaitgalį vis kituose Lietuvos miestuose reidus rengiantiems EPT pareigūnams neįkliuvo nė vienas išgėręs policininkas. „Tai, kad policininkai bėga nuo mūsų pareigūnų, rodo, jog jie žino – susitarti nepavyks“, - DELFI pirmadienį sakė EPT viršininkas S.Skvernelis.

Anot jo, su iš Vilniaus į įvairius miestus nuvykstančiais jo pavaldiniais „susitarti“ sunkiau, nes jie nėra giminės, pažįstami ar kolegos, todėl nebegalioja taisyklė, kad „policininkai policininkų nebaudžia“. Anksčiau buvo kalbama, kad policininkai, numodami į Kelių eismo taisykles, išgėrę sėda prie vairo, nes žino, kad juos sustabdę kolegos paleis.

Anot S.Skvernelio, tai, kad jo pavaldiniai pastaruoju metu nebesugauna išgėrusių pareigūnų, dar nereiškia, kad tokie nesėda prie vairo. „Galbūt jie to nedaro tik savaitgaliais“, – svarstė komisaras ir pridūrė, kad darbas vyksta ir teritorinių policijos padalinių lygmenyje. „Bene kiekvieną dieną Policijos departamento suvestinėse yra aprašomų įvykių, kuriuose dalyvavo ir neblaivūs pareigūnai“, - sakė S.Skvernelis.

Per jo vadovaujamos tarnybos reidus yra įkliuvę ne tik policininkų, bet ir garsių asmenų. Pavyzdžiui, per sausio pradžioje Kaune ir jo apylinkėse surengtą reidą buvo sustabdytas neblaivus tuometinis krepšinio klubo „Žalgiris“ įžaidėjas Edas Cota ir Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius.

„Niekas negalvoja, kad važiuos neblaivus. Tačiau kai jau tampa neblaiviu, nebegalvoja nieko“, - sakė S.Skvernelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją