Socialiniuose tinkluose rusė skundžiasi dėl to, kaip su ja elgiamasi Turkijoje.

„Jei sutinku kalbantį rusiškai, pirmas klausimas – iš kur tu? Ir nuo tavo atsakymo priklauso pašnekovo reakcija. Porą kartų atsakius, kad esu rusė, žmonės nueidavo. O nuo kada pasas yra vidinių savybių rodiklis?“ – stebisi jauna rusė.

Rusų šiemet Turkijos viešbučiai tikisi sulaukti 70-80 proc. mažiau nei pernai.

Sankcijų paveikti Rusijos kelionių organizatoriai prašo Turkijos viešbučių atšaukti rusų turistų užsakymus. Kai kurios kelionių agentūros Turkijoje prognozuoja, kad sumažėjus rusų, kelionės į šią šalį pigs.

„Šiuo metu kainas galima rasti – 500-600 eurų už savaitę“, – pažymi Kelionių agentūros įkūrėjas Mustafa Erkut.

Vieštbutis Turkijoje

Lietuvos kelionių organizatoriai apie kainas kalba santūriau.

„Šiai dienai galime pasakyti, kad jie nedidina tų kainų“, – sako „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

„Tiems, kuriems labai staigiai pasikeitė ir jie turi užpildyti visą savo vasaros sezoną, greičiausiai jie tai darys per mažesnę kainodarą, o iš to išloš tik mūsų keliautojai“, – svarsto „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Lietuviams svarbu ne tik kainos, bet ir tai, kad išsirinktame viešbutyje būtų mažiau rusų.

„Labai daug sulaukiame skambučių su klausimais, ar viešbučiai, kuriuos išsirinko, populiarūs tarp Rusijos piliečių. Žmonės nori atostogauti ten, kur jų būtų mažiau, todėl renkasi kitus regionus“, – pastebi D. Zapkutė.

„Gauname pavienių paklausimų, bet jų gavome tiek prieš karą Ukrainoje, tiek ir dabar. Kai kurie lietuviai domisi viešbučiais, kuriuose būtų mažiau Rusijos piliečių“, – teigia I. Aukštuolytė.

Rusus Turkijoje keičia turtingi ukrainiečiai, o jie dažniausiai gyvena ne viešbučiuose, o nuomojasi butus arba juos perka sau ir dar nuomai. Anot vietinių, vienas iš penkių automobilių Alanijoje – su ukrainietiškais numeriais.

„Mačiau tiek daug kokybiškų mašinų su ukrainietiškais numeriais, Turkijoje tokių nemačiau“, – sako M. Erkut.

Dėl ukrainiečių, anot jo, būsto nuomos kainos Alanijoje pakilo 3 kartus. Dėl to nepatenkinti patys turkai.

Visą reportažą galite peržiūrėti čia: