„Yra kompleksas priemonių, reikia ir gyventojų sąmoningumą didinti, ir patikras daryti, ir ką mes siūlome, tai sunku apie tai kalbėti, bet reikės taikyti administracinę atsakomybę ir pirkėjams, ne tik pardavėjams, nes pardavėjus po to labai sunku yra rasti. Bet šiuo metu teisės aktai dar to neleidžia daryti“, – pirmadienį Vidaus reikalų ministerijoje kalbėjo E. Janušienė.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pažymėjo, kad šiuo metu yra parengtas siūlymų paketas, kuriuo siekiama mažinti šešėlį automobilių versle. Ministrė akcentuoja, kad vienas iš siūlymų – taikyti administracinę atsakomybę ir automobilių pirkėjams.

„Yra tam tikras siūlymų paketas, kuris jau yra pateiktas, inicijuotas Vidaus reikalų ministerijos. Manau, kad toliau tęsime diskusijas dėl būtent šių priemonių. Mūsų tikslas, kad sistema maksimaliai gerai veiktų, yra padarytas labai didelis žingsnis į priekį ir toliau darysime tuos žingsnius, kad sistema būtų sklandžiai veikianti ir nuo to būtų tik didesnė nauda mūsų valstybės biudžetui ir visai valstybei“, – akcentavo ministrė kartu pridurdama, kad viena iš priemonių – administracinė atsakomybė ne tik pardavėjams, tačiau ir automobilių pirkėjams.

„Tai yra viena iš tokių priemonių, kuri tikrai yra svarstytina ir tikrai diskutuosime ir, manau, kad ar kartu su Saugaus eismo įstatymu, ar atskirai teiksime tokius siūlymus“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad nuo pernai gegužės kiekvieno automobilio pardavėjas privalo savo transporto priemonei gauti SDK – unikalų identifikacinį numerį, be kurio automobilio negalima parduoti bei registruoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)