„Artimiausiomis savaitės su Energetikos ministerija pristatyme labai aiškų planą, kaip bus plečiama elektromobilių stotelių infrastruktūra“, – Seimo Ekonomikos komitete trečiadienį pranešė ministras.

Pasak jo, užtruko laiko, kol su savivaldybėmis ir energetikais buvo derintos stotelių įrengimo vietos.

„Užtrukome, specialiai užtrukome, nes su kiekviena savivaldybe derinome vietas, kur jos planuotų įkrovimo stoteles įrengti ir kad energetikai patvirtintų, kad ten jas įmanoma įrengti“, – teigė M. Skuodis.

Jis pabrėžė, kad finansavimas viešajai infrastruktūrai numatytas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo (RRF) plane.

„Antrą metų pusę iš karto startuojam (elektromobilių stotelių įrengimas – BNS) – ten, kur verslas mato interesą, mes tik parodysime vietas. Ten, kur nėra tokios patrauklios vietos iš verslo investicijų pusės, bet valstybė mato poreikį, ten dėsime Europos Sąjungos investicijas“, – kalbėjo M. Skuodis.

Elektromobilių įsigijimui skatinti iš Modernizavimo fondo iki 2026 metų bus skirta dar 50 mln. eurų paramos – Europos investicijų bankas patvirtino tokią Lietuvos paraišką. M. Skuodis anksčiau yra sakęs, kad tinkamai investavus šias lėšas papildomai bus įsigyta daugiau kaip 14 tūkst. stotelių

Kovo mėnesį šalyje buvo įregistruota apie 9 tūkst. elektromobilių. Siekiama, kad iki 2025 metų pabaigos jų būtų apie 50 tūkst. Šiuo metu veikia apie 600 įkrovimo prieigų, o iki 2025 metų norima įrengti dar ne mažiau kaip 1,2 tūkst.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją