Nominaciją jam suteikė konkurso baigiamajam etapui vadovavusi autoritetinga net 40 asmenų žiuri, kurios sudėtyje – žurnalų vyriausieji redaktoriai, technikos bei automobilių sporto ekspertai ir kiti šios srities specialistai.

“Šis garbingas apdovanojimas – tai dar vienas “Volkswagen Passat” plataus pripažinimo įrodymas bei automobilį lydinčios sėkmės tęsinys”, - rankose laikydamas ką tik įteiktą, net 5 kilogramus sveriantį “Auto 1” prizą, Ženevos automobilių parodoje kalbėjo “Volkswagen” valdybos pirmininkas dr. Wolfgangas Bernhardas.

Analogišką prizą 1997 metais buvo pelnęs ir tuomet ką tik pasirodęs jo pirmtakas, penktosios kartos “Volkswagen Passat”. Be to, šis vidutinės klasės noriai perkamas automobilis laimėjo ir Vokietijos techninės pagalbos tinklo (ADAC) “Geltonųjų angelų” prizą. “Auksinio vairo” prizą jis pelnė ir Vokietijoje leidžiamo žurnalo “Bild am Sonntag” paskelbtuose rinkimuose.

Daugelyje valstybių šeštosios kartos “Volkswagen Passat” pernai išrinktas “Metų automobiliu 2006”. Šią garbingą nominaciją jis pelnė ne tik Lietuvoje, bet ir Čekijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Suomijoje ir Švedijoje.

Pernai Vokietijoje iš viso buvo parduoti 98 136 nauji šeštosios kartos “VW Passat”, kuriems atiteko 17,3 procento šalies vidutinės klasės automobilių rinkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją