Naujosios ES taisyklės svarbios transporto, pervežimų ir logistikos įmonėms, kurios dėl trumpalaikės, sezoninės ar laikinai padidėjusios paklausos arba įvykus gedimui ieško galimybės išsinuomoti transporto priemones be vairuotojų kroviniams vežti kitose ES šalyse. Nuomojamos transporto priemonės paprastai yra naujesnės, palyginti su vidutiniu transporto priemonių parko amžiumi, taip pat jos vidutiniškai yra saugesnės ir mažiau teršia aplinką.

Europarlamentarai užtikrino, kad, priešingai nei numato dabartinės taisyklės, įmonės bent dviem mėnesiams galės išsinuomoti minėtas transporto priemones iš kitų ES valstybių be reikalavimo jas privalomai registruoti toje ES valstybėje, kurioje įmonė yra įsikūrusi. Savo ruožtu ES valstybėms palikta teisė reikalauti, kad išnuomota transporto priemonė būtų įregistruota pagal nacionalines taisykles, praėjus ne mažiau kaip 30 dienų.

Nuomojamos transporto priemonės negalės sudaryti daugiau nei 25 proc. viso įmonės prekinių automobilių parko, ir įmonės privalės apie nuomą pranešti priežiūros institucijoms savo šalyje.

EP pranešėja Cláudia Monteiro de Aguiar (Europos liaudies partija, Portugalija) pažymėjo, kad naujosios taisyklės palengvins vilkikų nuomą, siekiant patenkinti padidėjusią sezoninę transportavimo paslaugų paklausą. Jos taip pat suteiks įmonėms daugiau galimybių tinkamai paskirstyti veiklos sąnaudas, rinktis naujesnes, saugesnes ir mažiau taršias transporto priemones.

ES taisyklės jau suderintos su ES Taryba, todėl neliko kliūčių jų įsigaliojimui. ES valstybės turės 14 mėnesių pasirengti jų įgyvendinimui, pranešime spaudai rašo rašo EP atstovybė Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją