"Priešingai, "Mažeikių naftos" sprendimas pabranginti naftą, net pasaulinėse rinkose jos kainoms nekylant, sudaro prielaidą manyti, kad degalai brangs", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė įmonės "Hydro Texaco", valdančios "Uno X" degalines, vykdomoji direktorė Asta Šidlauskaitė-Verbickienė.

Pasak jos, "Mažeikių naftai" pakėlus naftos kainas didmenininkams, jos neabejotinai kils ir galutiniams vartotojams.

"Lukoil Baltijos" didmeninės prekybos direktorius Raimundas Dabravalskis viliasi, kad dėl naujos sutarties šalies vairuotojai bus apsaugoti nuo nepageidaujamų pokyčių, o Lietuvos mažmeninės prekybos naftos produktais rinkai tai suteiks stabilumo.

"Neste Lietuvos" didmeninės prekybos ir tiekimo vadovas Audrius Miežys prisipažino, kad šiuo metu naftą šalies degalinėms parankiausia pirkti iš "Mažeikių naftos", bet jei būtų kitų galimybių, įmonė neabejotinai jomis pasinaudotų.

Lygindami ankstesnės ir dabartinės sutarties sąlygas, degalinių operatoriai sakė, kad šioje sutartyje esama ir teigiamų, ir abejonių keliančių punktų. Be to, sutartys yra detalesnės.

Jų teigimu, šių metų sutartyje degalų pirkimo kainos nustatytos neatsižvelgiant į nuperkamos naftos kiekį, numatyta detaliau apgalvoti logistiką. Tačiau neaiškumų dar kelia kainodara.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją