Kaip teigiama pranešime spaudai, įvertinus meteorologines sąlygas, sezonas pradedamas po trijų mėnesių pertraukos. Per šį laiką visi paspirtukai praėjo techninius patikrinimus, dalis jų buvo atnaujinta. Be minėtų atnaujinimų, įsibėgėjus naujam sezonui, didžiausia el.paspirtukų nuomos platforma žada naujovių, skirtų kovai su pavojingu važiavimu bei netinkamu parkavimu.

Praėjusį sezoną kelionių paspirtukais skaičius vien „Bolt“ platformoje augo maždaug 2,5 karto. Prie to prisidėjo ne tik pačių el.paspirtukų populiarumas, bet ir paslaugos startas naujuose miestuose.

„Galima sakyti, kad praėjusiais metais įvyko lūžis ir elektrinis paspirtukas šiandien yra neatsiejama miestiečio gyvenimo dalis. Žmonės įprato ne tik jais keliauti – ši transporto priemonė atrado savo nišą šalia nuosavo automobilio, viešojo transporto ar vaikščiojimo pėsčiomis“, – konstatuoja Eimantas Balta, „Bolt“ dalijimosi paslaugų plėtros vadovas Baltijos šalyse.

Pasak jo, naudojimasis el. paspirtukais auga kelis kartus sparčiau nei policijos fiksuojama nelaimingų atsitikimų, kuriuose dalyvauja paspirtukai.

Nepaisant to, šiuo metu „Bolt“ baiginėja darbus prie technologinių sprendimų, skirtų nelaimingų įvykių prevencijai ir vartotojų edukacijai apie tinkamą paspirtukų parkavimą mieste.

„Tęsiame savo bendradarbiavimą ir konsultacijas su Lietuvos policija ir miestų savivaldybėmis, reaguojame į jų prašymus, patys teikiame pasiūlymus ir sprendimus.

Konkretus to rezultatas – daugiau greičio ribojimų ruožų miestuose, taip pat atsiras savotiškos apsaugos zonos vaizdingose sostinės vietose, kur nepavyks palikti paspirtukų“, – būsimas naujoves vardija E. Balta.

Jo teigimu, miestų gatvėse daugėja ne tik paspirtukų – bet ir labiau patyrusių paspirtukininkų. Žmonės įgunda, tampa atsargesni, renkasi saugesnį greitį keliaudami mažiau žinomais maršrutais ir esant intensyviam pėsčiųjų eismui. Kalbant apie pradedančiuosius paspirtukininkus, jiems „Bolt“ sistema automatiškai taiko apribojimus ir dalinasi patarimais apie kelionių el. paspirtukais saugumą.

Kaip ir praėjusiais metais, „Bolt” paspirtukai šiemet riedės Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Mažeikių, Marijampolės. Kėdainių, Alytaus, Tauragės ir Trakų gatvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)