Naujos valdybos atrankos procedūros buvo pradėtos prieš baigiantis buvusios valdybos kadencijai.

„Į „Kelių priežiūros“ valdybą išrinkti nariai yra aukšto lygio ilgametę patirtį turintys profesionalai. Tikiu, kad bendromis pastangomis jie veiksmingai prisidės prie pagrindinio įmonės tikslo – užtikrinti, kad visoje Lietuvos teritorijoje būtų laikomasi kelių techninės priežiūros kokybės standarto“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Nepriklausomo valdybos nario atranką laimėjo jau buvęs nepriklausomas valdybos narys V. Sliesoraitis. Kiti du nepriklausomi nariai – N. Datkūnas ir Ž. Valeišienė – yra nauji bendrovės valdyboje.

N. Datkūnas turi daugiametę darbo valdybose patirtį – AB „Amber Grid“, UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Lietuvos pašte ir kt. Šiuo metu jis yra UAB „Grinda“ valdybos narys.

Ž. Valeišienė yra aukščiausio lygio vadovė, turinti ilgametę patirtį dirbant vietinio bei tarptautinio kapitalo organizacijose. Ji yra sukaupusi vertingos pokyčių inicijavimo ir valdymo patirties, šiuo metu yra „Western Union Processing Lietuva“ personalo direktorė.

V. Sliesoraitis daugiau nei 30 metų ėjo pramonės, finansų, infrastruktūros bei kitų sričių įmonių vadovo ir valdybos nario pareigas. Jis tęs darbą AB „Kelių priežiūra“ valdyboje užtikrindamas valdybos veiklos tęstinumą.

A. Vaitkus nuo 2009 m. vadovauja Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kelių tyrimo institutui. Jis yra Europos kelių tyrimo institutų asociacijos FEHRL valdybos narys. 2018–2021 m. būdamas AB „Kelių priežiūra“ valdybos nariu, įgyvendino pokyčius personalo valdymo, technologinių procesų atnaujinimo, investicijų bei infrastruktūros projektų valdymo srityse.

Susisiekimo ministerijos vyriausioji patarėja A. A. Mikalonė turi patirties strateginio planavimo, įmonių gerosios valdysenos, organizacijų̨ plėtros ir transformacijų įgyvendinimo, strateginių šalies infrastruktūros projektų įgyvendinimo srityse. Ji yra buvusi UAB „EPSO-G“, AB „Klaipėdos nafta“, VĮ „Ignalinos AE“, AB „Amber Grid“ valdybų ir stebėtojų tarybų narė. A. A. Mikalonė šiuo metu taip pat yra AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdybos narė.

AB „Kelių priežiūra“, prižiūrinti ir tvarkanti valstybinės reikšmės kelius, yra atsakinga už 21 tūkst. km kelių tinklo priežiūrą. Joje dirba daugiau kaip 2300 darbuotojų. Susisiekimo ministerija valdo 100 proc. bendrovės „Kelių priežiūra“ akcijų.