Ukrainai uždarius savo oro erdvę, orlaivių parkavimo aikštelę turintis Šiaulių oro uostas ragina pasinaudoti galimybe Ukrainos pilotus saugiai prisiparkuoti Lietuvoje. Kartu oro uostas pasirengęs atverti savo teritorijoje turimus angarus su nereguliuojamais ir reguliuojamų temperatūrų režimais maistui ar kitoms prekėms saugoti.

„Tai, kas vyksta šiandien Ukrainoje, sukrečia iki širdies gelmių.

Solidarizuojamės su ukrainiečiais ir, suprasdami sudėtingą jų padėtį, esame pasirengę jiems padėti tuo, kuo galime. Ukrainos oro erdvė yra uždaryta, tačiau jeigu orlaiviai yra likę už šalies ribų, jiems reikalinga pagalba, parkavimo vieta – skriskite į Šiaulius.

Atsižvelgiant į Ukrainos avialinijų parką, manyčiau, kad pas mus vidutiniškai galėtų tilpti apie 20 orlaivių“, – teigia Šiaulių oro uosto direktorė Aurelija Kuezada.

Pasak jos, susiklosčius tokiai padėčiai oro uostas Ukrainai pasirengęs leisti naudotis ir kita turima infrastruktūra: dviem angarais, skirtais maistui ir kitoms prekėms bei įrangai laikyti. Jų abiejų plotas sudaro 1200 kvadratinių metrų, viename iš jų galima reguliuoti temperatūrą.

Be to, Šiaulių oro uostas gali pasiūlyti ir 130 kubinių metrų konteinerį, kuriama palaikoma iki -24 laipsnių Celsijaus temperatūra, tinkama maistui ar kitiems jautriems gaminiams saugoti.

„Įžūlios karinės agresijos akivaizdoje solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis ir siūlome jiems savo pagalbą. Esate ne vieni, mes esame pasiruošę jums padėti“, – sako A. Kuezada.

Ukrainos oro linijos valdo 25-is įvairaus dydžio orlaivius.

Pasinaudojant ilgiausiu Baltijos šalyse – 3,5 kilometro ilgio – kilimo-tūpimo taku oro uostas gali priimti ypač didelius bei sunkiai pakrautus lėktuvus.

Tarptautinėse aviacijos sistemose EYSA/SQQ šaukiniu atpažįstamas oro uostas atitinka Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) ir Europos aviacijos saugumo agentūros (EASA) reikalavimus.

Šiaulių oro uostas turi pagal Šengeno reikalavimus įrengtą keleivių terminalą. Nors oro uostas orientuojasi į krovinių gabenimą ir kitas komercines paslaugas, tačiau keleivių terminalu naudojasi orlaivių įgulos, kariškiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)