„Platformoje jaučiamas didelis vairuotojų trūkumas, kainos daugiklis yra dvigubas. Šiandien streikuojama dar ne pilna jėga“, – antradienį BNS sakė Kurjerių ir vairuotojų asociacijos pirmininkas Dalius Rudokas.

Anot jo, 11 valandą planuojamas vairuotojų susirinkimas prie Vilniaus „Akropolio“, jo metu planuojama aptarti kovo 1-osios streiką, automobilių kolonos per sostinę formavimą.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius BNS sakė, kad įmonė buvo iš anksto informuota apie dalies vairuotojų organizuojamą streiką, tačiau, anot jo, ryte streikavo nedidelė dalis vairuotojų ir tai nepadarė poveikio klientams.

„Matome, kad tokiu būdu išsakyti savo nuomonę nusprendė nedidelė dalis iš tūkstančių „Bolt“ vairuotojų, todėl esminio pokyčio, kurį pajustų klientas, nebuvo. Žinoma, skaitmeniniai mūsų platformos algoritmai akimirksniu įvertina kiekvieną vartotojų ir vairuotojų interakciją, kiekvienas veiksmas turi kažkiek įtakos, tačiau daug kartų didesnę įtaką turi išaugusi pavėžėjimo paklausa, pavyzdžiui, rytinio piko metu“, – BNS sakė jis.

Kaip skelbta anksčiau, vairuotojų protestas vyks dėl keliamo vairuotojo komisinio mokesčio, mokamo už naudojimasi platformos paslaugomis. Informuojama, kad nuo kovo 1 d. Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje tarifo dalis didėja nuo 10 iki 20 proc., nuo 10 iki 15 proc. didėja Kėdainiuose, Mažeikiuose, Marijampolėje. Vilniuje ir Kaune jis kils nuo 20 iki 25 proc., neskaičiuojant PVM.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją