Ši paslauga Ukrainos klientams suteiks naujų galimybių krovininius geležinkeliais gabenti į Lietuvą ar per Klaipėdos jūrų uostą – į kitas rinkas. Iki šiol 2021 metais veiklą pradėjusi bendrovė Ukrainoje teikė lokomotyvų nuomos ir manevravimo, vagonų nuomos paslaugas.

„Ukrainos rinkoje veikia daugybė vagonų parko operatorių, kitų transporto bendrovių, todėl ekspedicinėms paslaugoms teikti yra sudarytos visos sąlygos. Jau steigiant bendrovę Ukrainoje šių paslaugų teikimas buvo vienas pirmųjų mūsų tikslų, leidžiančių pradėti aktyviai dalyvauti Ukrainos krovinių pervežimo rinkoje. Nors konkurencija sektoriuje yra itin didelė, matome, kad kokybiškų ir patikimų paslaugų poreikis viršija pasiūlą. Dar iki šios veiklos starto bendrovė sulaukdavo užklausų apie galimybes kartu ekspedijuoti krovinius“, – teigia „LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

Tarptautinis krovinių ekspedijavimo procesas Ukrainos klientams bus teikiamas per vieną įmonę, o tai leis taupyti klientų laiką ir kitus resursus, užtikrinti paprastesnę komunikaciją, kokybiškas paslaugas.

„Pagrindinis mūsų pranašumas – galimybė padengti plačią krovinių gabenimo teritoriją. Klientams, kurie gabena krovinius tarp Lietuvos ir Ukrainos, galime pasiūlyti viso maršruto vykdymą tiek Ukrainoje, tiek Lietuvoje. Esant klientų Ukrainoje poreikiui galėsime aptarnauti klientų krovinių tranzitą per Baltarusiją, o prireikus – sieksime užtikrinti tranzito galimybes per Lenkiją. Tai reiškia, kad krovinius gabenti norintiems klientams pakaks vieno ekspedijavimo partnerio vietoj trijų kiekvienoje iš šalių“, – sako „LTG Cargo“ vadovė.

Artimiausiais metais Ukrainoje „LTG Cargo Ukraine“ taip pat sieks Ukrainos rinkai pasiūlyti naujų veiklos vykdymo būdų, prisidėti prie tvaresnį gabenimą užtikrinančių intermodalinių krovinių vežimo, o ilgainiui pasiūlyti elektrinės traukos projektus, kurių reikšmė regione tik augs.

„LTG Cargo Ukraine“ plėtoja krovinių vežimo geležinkeliais veiklą Ukrainoje, teikia konkurencingas riedmenų nuomos, krovinių gabenimo paslaugas bei siekia stiprinti logistikos tiekimo grandines tarp Lietuvos ir Ukrainos. 100 proc. bendrovės akcijų priklauso Lietuvos krovinių pervežimo geležinkeliu įmonei AB „LTG Cargo", kuri yra Lietuvos valstybės valdomos įmonės AB „Lietuvos geležinkeliai" dalis ir užima 10 vietą Europos Sąjungoje pagal krovinių pervežimo apimtis.
Eleonora Budzinauskienė (ELTA)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją