„Didėjanti infliacija ir augančios degalų kainos augina kelionių organizavimo sąnaudas. Turint omenyje ir tai, kad šiais metais didės kelionių paklausa ir, ko gero, poilsiaujančių asmenų srautai sugrįš į 2019 m. lygį, tikėtina, kad augs ir kelionių kainos“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Milda Plepytė-Rainienė, Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė.

Užsakomųjų skrydžių oro linijų bendrovė „Get Jet Airlines“ pastebi, kad sparčiai pasaulyje augančios žaliavų kainos atsilieps ir keliautojams.

„Aviaciniai degalai sudaro apie 50 proc. skrydžio organizavimo išlaidų, todėl augančios žaliavos kainos lemia ir oro bendrovių vykdomų skydžių kainas. Neišvengiamai šį pokytį pajus ir galutinis vartotojas. Tiek užsakomųjų, tiek reguliariųjų skrydžių operatoriai reaguoja į augančius kaštus ir koreguoja savo kainodarą“, – teigė Darius Viltrakis, „Get Jet Airlines“ vadovas.

Pasak jo, prognozuoti, kaip keisis degalų kaina net ir artimiausioje ateityje, sunku. Jos kinta ir dėl situacijos žaliavų rinkoje, ir dėl pasaulinių geopolitinių aplinkybių.

„Tez Tour“ vadovas patvirtina, kad augančius skrydžio organizavimo kaštus keliautojai pajus.

„Dėl kylančių žaliavų kainų ir didelių keliautojų srautų, kurie augina viešbučių kainas, planuojame peržiūrėti savo kainodarą ir jau vasarį ją pristatyti klientams. Norime užtikrinti, kad dėsime visas pastangas, jog kainų pokyčius mūsų keliautojai jaustų kaip įmanoma mažiau, o dalį brangimo amortizuosime savo sąskaita“, – sakė Aleksandras Sukovas, „Tez Tour“ direktorius.

Apie tai, kad keliaujantys asmenys šiais metais gali pajusti skrydžių bilietų kainų augimą, jau sausio viduryje pranešė ir Aurimas Stikliūnas, Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas.

„Žvelgiant į ateities perspektyvas, girdime tiek iš Lietuvos oro uostuose, tiek iš visame pasaulyje veiklą vykdančių oro bendrovių, kad tokių skrydžių bilietų kainų, kokios buvo 2021 m., tikrai neverta tikėtis“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Stikliūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)