Centrinėje Mažeikių dalyje ties Stoties, Židikų, Sandėlių ir Geležinkelio gatvėmis pastatyta 2345 metrų ilgio sienelė, o jos aukštis svyruoja nuo 3,5 iki 4,5 metro. Taip pat įrengtas 330 metrų ilgio ir 2,5 metro aukščio triukšmą slopinantis pylimas. Naujoji infrastruktūra sumažina geležinkelio eismo skleidžiamą triukšmą 52 gyvenamiesiems namams ir namų aplinkoms iki higienos normų nustatytų ribinių verčių. Akustinio komforto sąlygos yra pagerintos kur kas didesniam skaičiui gyvenamųjų ir visuomeninės paskirties pastatų. Projekto rangos darbus atliko bendrovė „Leonhard Weiss Lietuva“.

Vietovės, kuriose įrengiamos triukšmą slopinančios sienelės, parinktos atsižvelgiant į periodiškai Lietuvoje vykdomus geležinkelio transporto triukšmo lygio stebėsenos rezultatus, ypatingą dėmesį kreipiant į didžiausią triukšmo lygį patiriančių gyventojų skaičių. Projektuojant sieneles buvo tartasi su kiekviena savivaldybe atskirai, derinti architektūriniai ir projektiniai sprendimai, kad sienelės būtų ne tik pakankamai efektyvios, bet ir derėtų su aplinka.

„LTG Infra“ pažymi, kad triukšmo mažinimo priemonių įrengimo programoje numatyti 9 projektai – po dvi triukšmą slopinančias sieneles Šiauliuose ir Klaipėdoje, po vieną – Kretingoje, Mažeikiuose, Lentvaryje, Kaišiadoryse ir Radviliškyje. Į Mažeikių sienelės statybas investuota daugiau nei 2,54 mln. eurų, o iš jų beveik 2,1 mln. eurų skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, savivaldybė prisidėjo daugiau kaip 217 tūkst. eurų. Likusią sumą skyrė „LTG Infra“. Bendra programos vertė siekia daugiau nei 24 mln. eurų be PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)