„Manome, kad dėl migrantų krizės Baltarusijos pusėje ties Raigardo postu galėjo susidaryti vilkikų spūstys. Krovininiams automobiliams negalint įvažiuoti į Europos Sąjungą per kai kuriuos Lenkijos postus, vilkikų vairuotojai renkasi arčiausiai esantį Pervalkos–Raigardo postą“, – BNS sakė Lietuvos muitinės departamento atstovė Henrika Rukšėnienė.

Šiuo metu pasienio punkte Pervalka–Raigardas Baltarusijos pusėje laukia daugiau nei 500 vilkikų, Benekainių–Šalčininkų punkte – apie 710, Kamieny Loho–Medininkų – 630.

Transporto įmonės „Komlita“ atstovas Vitas Klimavičius tikina, kad šiuo metu Pervalkos punkte nusidriekusi 11 kilometrų eilė ir ji beveik nejuda. Anot jo, tokių eilių nėra buvę per visą įmonės veiklą.

„Ten įstrigę buvo du mano vilkikai ir jų vairuotojai. Praėjusį penktadienį iki sienos buvo likę mažiau nei 5 kilometrai, vakar dieną 160 metrų, o vakar vakare 11 valandą pirmajam automobiliui pavyko kirsti Lietuvos sieną. Tai iš viso eilėje jis praleido 8 paras. Kitas vilkikas tik neseniai atvyko, tad jei ir toliau taip bus dirbama, šią savaitę jis nekirs sienos“, – pranešime sakė verslininkas.

Anot V. Klimavičiaus, pirmadienį per 19 valandų vilkikas pajudėjo tik 340 metrų, o po pietų daugiau nei tris valandas nejudėjo išvis.

„Nejauku net skambinti vairuotojams, jie pikti. Suprantu jų situaciją, tiek laiko praleisti automobilio kabinoje niekur nejudant labai sunku. Juk nėra galimybės nei nusiprausti, nei nueiti į tualetą, nei normaliai pavalgyti“, – teigė vežėjas.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas tikina, kad situacija tikrai nėra normali.

„Nuolat bendradarbiaujame su pasienyje įstrigusiais vežėjais. Situacija nepavydėtina. Jau ir dabar daugelis vilkikų renkasi kitus pasienio punktus, bet didelio pasirinkimo nėra“, – pranešime sakė „Linavos“ atstovas.

Pasak asociacijos vadovo, susidariusios eilės gali atsiliepti ir vartotojams.

Kaip BNS informavo muitinės departamentas, šią parą per Raigardo postą į Lietuvą įvažiavo 209 vilkikai, o tai visiškai atitinka šio posto pajėgumus. Didelių eilių išvažiuoti iš Lietuvos čia nėra.

Lietuvos muitinė rekomenduoja vairuotojams rinktis kitus įvažiavimo į ES sienos kirtimo punktus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)