Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 18 dieną panaikino Kauno apygardos teismo liepą priimtą nutartį – tuomet teismas patenkino vienos konkurso dalyvių – įmonės „Kautra“ ieškinį ir panaikino kariuomenės sprendimą jo nugalėtoja paskelbti bendrovę „Olego transportas“ bei įpareigojo iš naujo įvertinti tiekėjų pasiūlymus.

Apeliacinio teismo nuomone, konkursas toliau negali vykti, nes ir jo organizatorius – mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalionas, ir Viešųjų pirkimų tarnyba neužtikrino, kad būtų laikomasi sąžiningos konkurencijos.

„Pirkime nebuvo užtikrinama sąžininga tiekėjų konkurencija. (...) Teisėjų kolegija pripažįsta pirkimą neteisėtu ir nutraukia jo procedūras“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Ginčas kilo „Kautrai“ suabejojus, ar pirmąją vietą užėmusi ir vėliau savo pasiūlymo atsisakiusi įmonė Transporto centras ir antroje vietoje likęs „Olego transportas“ nederino veiksmų, nes jos abi yra susijusios per akcininkus.

Kauno apygardos teismas nustatė, kad tie patys akcininkai valdo 70 proc. Transporto centro ir 76 proc. „Olego transporto“ akcijų, todėl gali daryti lemiamą įtaką įmonių veiklai.

Teismas tuomet konstatavo, kad batalionas neprašė įmonių pasiaiškinti ir nevertino jų elgesio, todėl panaikino sprendimus dėl pasiūlymų eilės ir sutarties sudarymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)