Jis lapkričio 9 dieną paliko nepakeistą pernai gruodį Vilniaus apygardos teismo piimtą nutartį – teismas iš dalies patenkino „Viaduko“ ieškinį.

Pasak teismo, Kelių direkcija negalėjo skaičiuoti įmonei delspinigių už 46 dienas – tiek buvo pradelstas galutinis darbų terminas dėl aplinkybių, nepriklausančių nuo „Viaduko“, o susijusių su techninio projekto sprendinio keitimu.

„Atsižvelgiant į tai, pirmosios instancijos teismas visiškai pagrįstai panaikino ginčijamus įskaitymus ir priteisė 9,3 tūkst. eurų skolą už atliktus darbus“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Ginčas tarp LAKD ir „Viaduko“ kilo po to, kai 2018 metų birželį įmonė įsipareigojo per aštuonis mėnesius už 674 tūkst. eurų pastatyti naują tiltą per Mažupės upę Joniškėlyje, tačiau darbus atliko vėluodama 86 dienas.

LAKD už kiekvieną pavėluotą dieną apskaičiavo 0,03 proc. delspinigius nuo sutarties sumos – iš viso 14,1 tūkst. eurų ir jų nesumokėjo statytojui.

Teisme įmonė įrodinėjo, jog statybos užtruko ne dėl jos kaltės, o dėl to, kad užsakovas pakeitė projektą, tuo metu direkcija aiškino, jog statytojas dar prieš konkursą turėjo numatyti visas galimas rizikas.

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad „Viadukas“ statybas vėlavo baigti 86 dienas, tačiau iš jų tik 40 – dėl savo kaltės, todėl sumažino grąžintiną skolą nuo 14 tūkst. iki 10 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją