Paskutinė paskolos dalis grąžinta „daug anksčiau nei planuota“, sakoma „Lufthansa“ pareiškime, o tai padaryti leido efektyvios sąnaudų mažinimo priemonės, kapitalo didinimas ir atsigaunanti oro kelionių paklausa, įvairioms šalims sušvelninus su koronavirusu susijusius apribojimus.

Grupė pridūrė, kad Vokietijos vyriausybė ketina parduoti „Lufthansa“ akcijų paketą, kurį ji įsigijo pagal gelbėjimo sandorį. Turimas akcijų paketas jau sumažintas nuo 20 iki 14 procentų.

„Lufthansa“ generalinis direktorius Carstenas Spohras padėkojo kanclerės Angelos Merkel vyriausybei ir Vokietijos mokesčių mokėtojams už pagalbą grupei išgyvenant „rimčiausią finansinę krizę bendrovės istorijoje“.

Pasak jo, gelbėjimo schema padėjo išsaugoti „daugiau nei 100 tūkst. darbo vietų“.

Vyriausybė praėjusių metų birželį sutiko skirti „Lufthansa“ kredito liniją, tačiau grupė pasinaudojo tik maždaug 3,8 mlrd. eurų suma.

Finansų ministras Olafas Scholzas, kuris gali pakeisti A. Merkel kanclerio poste, palankiai įvertino išankstinį paskolos grąžinimą ir teigė, kad vyriausybė greičiausiai gaus pelno pardavusi valdomas „Lufthansa“ akcijas.

„Protinga politika apsimoka“, – pareiškė jis.

Grupė, kuriai taip pat priklauso „Swiss International Air Lines“, „Austrian Airlines“ ir „Brussels Airlines“, vykdo didelę darbo vietų mažinimo programą, kurios metu nuo pandemijos pradžios buvo atleista daugiau nei 30 tūkst. darbuotojų iš 140 tūkst. darbuotojų darbo jėgos visame pasaulyje.

Bendrovė planuoja atsisakyti dar 3 tūkst. darbo vietų.

2021 metais trečiąjį ketvirtį grupės veiklos pelnas siekė 17 mln. eurų ir pirmą kartą nuo pandemijos grįžo į teigiamą teritoriją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)