Sistema leis vertinti bėgių, sankasų, tiltų inspekcijų metu gautus duomenis.

Vilniaus apygardos teismas lapkričio 8 dieną nepatenkino vienos konkurso dalyvių „Almavivos“ skundo – ji siekė, kad „Lietuvos geležinkelių“ sprendimas ją pašalinti iš konkurso būtų pripažintas neteisėtu.

„Ieškovės („Almaviva“ – BNS) pasiūlymas buvo atmestas ne todėl, kad atsakovė („Lietuvos geležinkeliai“ – BNS) tariamai pažeidė pirkimo procedūras, o todėl, kad pati ieškovė nebuvo pakankamai atidi ir rūpestinga pateikdama pasiūlymą“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas kilo, Italijos bendrovei netinkamai pateikus techninius dokumentus – tiekėjo kvalifikacijai patvirtinti reikalingus dokumentus ji įdėjo į kitą voką kartu su pasiūlymo kaina.

Tiek bendrovė, tiek Viešųjų pirkimo tarnyba teigė, jog tai formalus pažeidimas, tačiau teismas pritarė „Lietuvos geležinkelių“ pozicijai, jog Italijos bendrovė neatitiko konkurso reikalavimų.

„Teisės aktai nesuteikia perkančiajai organizacijai teisės atidaryti antrojo voko, kol nebus įvertinti tiekėjų techniniai pasiūlymai, esantys pirmajame voke. (...) Tiekėjai viešųjų pirkimų procedūrose privalo būti rūpestingi, atidūs ir preciziškai tikslūs, t. y. kiekvieną konkurso sąlygą vykdyti tiksliai“, – pabrėžė teismas.

Jei sprendimas nebus apskųstas Apeliaciniam teismui, bus panaikintos apygardos teismo rugsėjį pritaikytos laikinosios apsaugos priemones, uždraudusios tęsti konkursą ir pasirašyti sutartį su jo nugalėtoju.

„Lietuvos geležinkeliai“ už neskelbiamą sumą siekia įsigyti integruotos techninių geležinkelių infrastruktūros viršutinės kelio konstrukcijos, sankasos, iešmų, tiltų ir kitų kelio statinių, inspektavimo duomenų valdymo ir analizavimo IT sistemą. Konkurso nugalėtojas per 1,5 metų turėtų ją įdiegti ir dar penkerius metus ją prižiūrėti.

Visame pasaulyje skaitmenines paslaugas teikianti „Almaviva“ turi 43 biurus Italijoje ir 24 – užsienyje. Itin aktyviai ji veikia Brazilijoje ir Jungtinėse Valstijose, taip pat Kolumbijoje, Tunise ir Saudo Arabijoje.

Grupėje dirba 45 tūkst. darbuotojų, ir pagal šį skaičių ji yra penkta privataus kapitalo bendrovė Italijoje, jos pajamos pernai siekė 891 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)