Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos generalinis sekretorius Zenonas Buivydas sako, jog šalies transporto bendrovėse dirba tūkstančiai tokių vairuotojų.

„Tiek mes, tiek transporto įmonių vadovai skleidžia informaciją darbuotojams iš užsienio ir aiškina, įtikinėja, kad būtina skiepytis saugiomis ir Lietuvoje bei Europos Sąjungoje registruotomis vakcinomis“, – BNS sakė Z. Buivydas.

Transporto ir logistikos įmonės „Integre trans“ atstovė BNS sakė, jog dalis bendrovėje dirbančių vairuotojų iš trečiųjų šalių baiminasi dar kartą skiepytis Lietuvoje.

„Yra tokių, kurie pasiskiepijo savo šalyje. Ne tik „sputniku“, bet ir kiniškomis bei indiškomis vakcinomis. Kai kurie iš jų Lietuvoje pasiskiepija antrą kartą. Pasitaiko, vairuotojai pasisako, jog baiminasi skiepytis dar kartą, kadangi nežino, koks bus poveikis jų sveikatai“, – sakė įmonės atstovė.

„Integre trans“ dirba daugiau nei 800 vairuotojų, iš jų virš 90 proc. – iš trečiųjų šalių.

Darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbinančio statybų sektoriaus atstovas teigė nepastebėjęs tokios problemos.

„Kol kas neteko susidurti, negirdėjau, kad būtų problema. Iš jūsų išgirdau pirmą kartą tokį klausimą, nes iki manęs neatėjo, kad tokia aktualija, problema yra“, – BNS teigė Statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Kaip BNS teigė SAM atstovas, trečiųjų šalių vakcinomis paskiepyti žmonės saugiai gali skiepytis „Comirnaty“ ar „Spikevax“ skiepais ir gauti Galimybių pasą.

Be šių, Lietuvoje skiepijama dar dviem vakcinomis: „Vaxzevria“ ir „Janssen“.

ES neregistruotomis vakcinomis paskiepytiems žmonėms Lietuvoje galioja tokia pat tvarka, kaip ir neskiepytiems, todėl jie privalo nuolat testuotis, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės