Kompanijos planuose – tūkstančiai naujų elektromobilių įkrovimo stotelių ir didžiausias tinklas regione. Pirmąjį investicinį etapą kompanija baigė praėjusių metų pavasarį, pritraukusi 950 tūkst. eurų.

„Pritrauktos investicijos bus nukreipiamos realizuoti pagrindinį tikslą – tapti didžiausiu ir pagrindiniu elektromobilių įkrovimo stotelių operatoriumi Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Lietuvoje ir kitose rinkose siūlome pilną elektromobilių įkrovimo infrastruktūros sprendimą, kuris dėl verslo modelio ir naudojamų technologijų yra pritaikytas masinei elektromobilių adaptacijai“, – sako „Inbalance“ vadovas Simonas Stankus.

Vienas iš investuotojų – fondas „Contrarian Ventures“ – kovą su klimato kaita išskiria kaip pagrindinę strateginę kryptį.

„Inbalance“ kompetencijų, inovacijų ir verslo modelio visuma visiškai atitinka mūsų strateginę kryptį prisidėti prie CO2 emisijų mažinimo investuojant į technologines kompanijas“, – sako „Contrarian Ventures“ partneris Tomas Kemtys.

Fondo „Coinvest Capital“ direktorės Viktorijos Vaitkevičienės teigimu, infrastruktūros plėtra yra būtina sąlyga, kad elektra varomas transporto priemones pamėgtų vartotojai. „

Naujausiais duomenimis, šiuo metu Europos gatvėmis važinėja 4 mln. elektromobilių, o ketvirtadalis jų – užregistruoti vien šiemet. Elektromobilių skaičiaus augimas artimiausioje ateityje sukurs iki šiol neregėtą elektros energijos poreikį.

„Elektros skirstymo tinklai tikrai nėra paruošti pakelti tokio krūvio, nes jie paprasčiausiai nebuvo tam sukurti. Įvertindami tai, daug investuojame į stotelių ir programinės įrangos technologinius aspektus, tokius kaip galios balansavimas, sprendžiančius nemažai sudėtingų elektromobilių įkrovimo infrastruktūros dilemų“, – komentuoja S. Stankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją