„Verslas bėga, o mūsų šalies valdžia vis dar nesupranta, kad jį paleido iš Lietuvos“, – teigė jis.

„Pavyzdžiui, pas mus leidimo žmogui iš trečiųjų šalių įdarbinti tenka laukti 1,5-2 mėnesius, Latvijoje po 25 dienų žmogus jau gali pradėti dirbti įmonėje. Lietuvoje dėl leidimo laikinai gyventi Migracijos departamentas sprendimą priima per 2 mėnesius ir paima 240 eurų mokestį, tuo metu Latvijoje mokestis yra 200 eurų, o sprendimas priimamas per 10 dienų. Dienpinigių normos, nustatytos Lietuvoje bei Latvijoje dirbant tam tikrose valstybėse, taip pat smarkiai skiriasi. Už darbą Italijoje mūsų šalies įmonės moka 63 eurus, Latvijoje – 32, Didžiojoje Britanijoje – atitinkamai 67 ir 44 eurus, Vokietijoje - 62 ir 32 eurus“, – apie verslo sąlygas kalbėjo V. Bučinskas.

Pasak bendrovės „Savesta Consulting" valdybos nario Igno Volbiko, konsultuojančio į kitas šalis verslą norinčias perkelti įmones, šįmet Lenkijoje kuriasi rekordinis transporto bendrovių skaičius – beveik 500. Apie 4,5 tūkst. sunkvežimių jau yra ten įregistruoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)