Taip rugsėjo 15 dieną galutinai nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT). Jis atmetė bendrovės skundą ir paliko galioti įmonei iš dalies nepalankų pernai balandį priimtą Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą.

„Sankcija yra proporcinga padarytiems pažeidimams ir nėra pagrindo jos dar labiau mažinti“, – rašoma teismo nutartyje.

„EPT transportas“ į teismą kreipėsi po to, kai Aplinkos apsaugos departamentas, 2019 metais atlikęs patikrinimą nustatė, kad bendrovė 2016–2018 metais nedeklaravo iškasusi 16 tūkst. kubinių metrų smėlio ir beveik 2 tūkst. kub. metrų žvyro bei nesumokėjo 71 tūkst. eurų mokesčių valstybei.

VAAT atsižvelgė į tai, kad bendrovė neturėjo tikslo sąmoningai slėpti mokesčių ir pripažino pažeidimą, pernai balandį iš dalies tenkino jos skundą ir sumažino mokesčių sumą nuo 71 iki 14 tūkst. eurų.

„EPT transportas“ LVAT aiškino, jog pažeidimą padarė dėl žmogiškos klaidos – deklaravo ne iškastą, o parduotą žaliavų kiekį, todėl siekė sankciją sumažinti iki 1,4 tūkst. eurų.

LVAT bendrovės skundą atmetė, pareiškęs, kad įstatymas mokesčių administratoriui nenumato galimybės atsižvelgiant į pažeidimo aplinkybes koreguoti mokesčių dydį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją