Atitinkami ieškiniai šiems gamintojams šią savaitę buvo pateikti Miuncheno ir Štutgarto teismuose, pranešė aplinkosaugos organizacija „Deutsche Umwelthilfe“ (DUH).

Vokietijos ekologai ragina automobilių gamintojus ryžtis pokyčiams dėl akivaizdžios klimato kaitos, įskaitant dėl ženklaus CO2 emisijos sumažinimo, vadovaujantis Paryžiaus klimato susitarimu ir Vokietijos klimato apsaugos įstatymu, praneša Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Be to, kaip tvirtina DUH, iki 2030 metų turėtų būti nutraukti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimai.

Tuo tarpu BMW Vokietijos naujienų agentūrai DPA pareiškė, kad šios DUH nuostatos nėra priimtinos, nes sprendimus, kaip pasiekti klimato apsaugos tikslus, turi priimti šalies įstatymų leidėjai.

Savo ruožtu „Mercedes-Benz“ markės automobilių gamintojo „Daimler“ pranešime teigiama, kad „jau seniai aiški pertvarka, kaip turi būti pašalintas neigiamas poveikis klimatui“.

Tuo tarpu Vokietijos automobilių pramonės milžinė „Volkswagen“ jau skelbė savo planus ateityje atsisakyti vidaus degimo variklių ir gaminti tik elektromobilius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)