Įgyvendinus sandorį, kuriam jau pritarė „Europcar“ valdyba, bet kuriam dar reikia gauti Prancūzijos rinkos priežiūros institucijos leidimą, „Volkswagen“ valdys 66 proc. bendrovės akcijų.

Jungtinės Karalystės fondui „Attestor“ atiteks 27 proc. akcijų paketas, o Nyderlandų mobilumo platformai „Pon“ – 7 proc. akcijų.

Jeigu sandoris bus įgyvendintas, „konsoliduoti [„Europcar“] į „Volkswagen“ grupę nenumatoma“, pranešė galimų pirkėjų Liuksemburge įkurta kontroliuojančioji bendrovė.

Ji taip pat nurodė, kad sandoris „neturės reikšmingo poveikio [„Europcar“] darbo jėgai“.

Europos automobilių gamintojai, tokie kaip BMW, „Volkswagen“ ir „Renault“ pastaraisiais metais ėmė vis labiau žvalgytis į tradiciškai atskirą automobilių nuomos verslą, tačiau pelningo verslo modelio vis dar nerado.

„Volkswagen“ kadaise valdė „Europcar“ ir 2006 metais pardavė šį verslą Prancūzijos investicijų bendrovei „Eurazeo“ už 3,3 mlrd. eurų.

Tačiau ta bendrovė dėl koronaviruso pandemijos padarinių anksčiau šiais metais buvo priversta perduoti nuomos bendrovę savo kreditoriams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją