Abiejų šalių įmones ministras paragino aktyviau bendradarbiauti išnaudojant Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių potencialą, išbandant bei diegiant transporto naujoves ir inovacijas.

Šioje pasaulinėje automobilių parodoje pirmą kartą eksponuojamas Lietuvos nacionalinis stendas, jame prisistato 8 mūsų šalies inžinerinės pramonės įmonės.

„Puikiai suprantame, kad iškastinio kuro amžius ir automobilių priklausomybės nuo jo laikas baigiasi. Sektoriaus žalinimas, išmaniosios judumo technologijos, geležinkelių, kelių, transporto elektrifikavimas, mikromobilumas ir pan. – tai tęstinis sąrašas iššūkių, kuriuos privalome įveikti ir siūlyti sprendimus bei galimybes. Didžiuojuosi, kad Lietuvos įmonės vis labiau įsitvirtina pasauliniame automobilių žemėlapyje, yra patikimos ir matomos tarp tų, kurios imasi spręsti judumo iššūkius“, – Lietuvos stendo atidaryme sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Ministro teigimu, Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondas yra labai laiku suteikta priemonė, skatinanti būtinas transporto inovacijas, esamas mobilumo sistemas keičiant ateities sistemomis.

„Sprendimai nėra lengvi, tačiau būtini. 5G, savivaldžiai automobiliai, elektra ir kitais alternatyviaisiais degalais varomos transporto priemonės, bevariklio transporto inovacijų skatinimas, atviri duomenys, „Rail Baltica“, visų transporto rūšių žalinimas – toks yra Lietuvos atsakas ateinantiems pokyčiams“, – sakė susisiekimo ministras.

Parodos metu ministras M. Skuodis dalyvauja dvišaliuose susitikimuose su pasaulinio lygio kompanijomis, tokiomis kaip „Mercedes-Benz“, BMW, „Continental“, „Huyndai“, „Ford“, „Porshe“, „Audi“ ir kt., su jų atstovais aptars jų pristatomas inovacijas bei galimybes kuo plačiau šias naujoves pritaikyti Lietuvos rinkoje, taip pat Lietuvos investicinę aplinką bei Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių siūlomas galimybes.

Parodoje numatytas ir Lietuvos susisiekimo ministro susitikimas su Vokietijos federaliniu transporto ministru Andreasu Scheueriu.

Kasmetinė „IAA Mobility“ paroda pirmą kartą rengiama Miunchene, čia susibūrė gausybė tarptautinių transporto pramonės bei tyrimų kompanijų, pristatančių savo naujausius produktus bei inovatyvius sprendimus susisiekimo srityje. Parodoje itin daug dėmesio skiriama elektromobilių bei kitų klimatui draugiškų transporto priemonių technologijų, koncepcijų apžvalgai ir pristatymui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)