MB „Nemuno turas“ vadovai, organizuojantys kruizines, pramogines keliones į Birštoną, šiais metais ėmėsi iniciatyvos įrengti keleiviniams laivams pritaikytą prieplauką: nuo šiol žmonės galės daug patogiau išlipti iš laivo – tiek sunkiai vaikštantys vyresnio amžiaus žmonės, tiek turintys fizinę negalią, keliaujantys su dviračiais ar su mažais vaikais vežimėliuose.

„Svarbiausia, kad prieplauka galės naudotis visi plaukiojantys Nemunu. Jeigu jie norės aplankyti Birštoną – galės švartuotis ir naudotis prieplaukos infrastruktūra nemokamai“, - sako prieplauką įrengusios įmonės vadovas Mindaugas Žiedelis.

Pasak M. Žiedelio, investicija į prieplauką Birštone siekia 20 000 eurų. Taip siekiama populiarinti laivybą Nemunu, suteikiant patogaus švartavimosi galimybę.

„Tikiuosi, tai bus dar vienas traukos centras atsinaujinančiame ir sparčiai augančiame Birštone“, - sako M. Žiedelis.

Naujoji keleivinė prieplauka unikali – tai metalinės konstrukcijos pontonas, kurio grimzlė tesiekia 30 cm. Ji iš Kauno buvo plukdoma laivu „Algirdas“ net 10 valandų. Pasibaigus sezonui, tuo pačiu keliu pontoninė prieplauka grįš žiemoti į Kauno marių senąją prieplauką.

Naujoji Birštono keleivinė prieplauka yra 24 m ilgio, 8 m pločio (200 kv.m), keliamoji galia siekia 70 tūkst. kg.

Prieplaukos parengiamieji darbai užtruko 3 mėnesius. Vienu metu prieplauka gali priimti 100 keleivių. Kitiems metams jau suplanuoti kruiziniai maršrutai iš Kauno laivu „Nemunas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)