Pasak bendrovės atstovės Heidi Peltonen, naują paslaugą nuspręsta pasiūlyti pastebėjus, kad CO2 emisijų mažinimo tikslų siekiantys verslai neturi tam skirtų monitoringo įrankių.

„Teisės aktuose nustatomi CO2 emisijų skaičiavimo reikalavimai, vartotojai taip pat skatina verslus mažinti taršą. Todėl šis į klientą orientuotas sprendimas leis verslui įsitikinti, kokį poveikį jis daro klimatui“, – pranešime žiniasklaidai teigia H. Peltonen.

Naujoji paslauga padės verslo įmonėms stebėti valdomo transporto autoparko išmetamų emisijų kiekį ir jo mažėjimą, naudojant dyzeliną iš atsinaujinančių žaliavų.

Bendrovės sukurta skaitmeninė sistema naudoja grafikus ir žemėlapius, iliustruojančius geografinį ir chronologinį degalų vartojimo ir išmetamų emisijų pasiskirstymą. Sistema sugeneruoja lyginamąją analizę apie kiekvienos įmonės kelių transporto priemonių išmetamas emisijas atskiruose sektoriuose.
Ateityje planuojama išplėsti paslaugos funkcijas ir papildomai analizuoti elektra bei benzinu iš atsinaujinančių žaliavų varomo transporto taršos duomenis.

Suomių bendrovė šiuo metu taip pat įgyvendina bandomąjį projektą su logistikos partneriu „Niemi Services“, siekdami iki šių metų pabaigos pradėti teikti įkrovimo paslaugą „eCharge“ sunkiasvorėms transporto priemonėms Suomijoje.

Nuo bandomojo projekto rezultatų priklausys tolesni įmonės planai dėl įkrovimo stotelių tinklo plėtros tiek Suomijoje, tiek už jos ribų – taip pat ir Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)